«Χώροι προένταξης» τοξικομανών θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας

«Χώροι προένταξης» τοξικομανών θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Η οριακή κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με ολόκληρες γειτονιές της πόλης να είναι παραδομένες στη χρήση ναρκωτικών θα αντιμετωπιστεί με ειδικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Αντρέα Λοβέρδου. Οι χρήστες ναρκωτικών θα φιλοξενούνται, προκείμενου να μη γυρνούν στους δρόμους, σε ειδικά μέρη όπου θα εξασφαλίζουν διατροφή και ύπνο μέχρι να μπουν σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Ζάππειο. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο  Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε ότι «Η κατάσταση με τα ναρκωτικά είναι οριακή». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΝΑ περνάει μια έντονη αλλαγή προσανατολισμού μια και τον προηγούμενο μήνα έκλεισαν οι μονάδες του στο κέντρο (Εξάρχεια και οδός Καποδιστρίου) αλλά ανοίγουν καινούργιες μονάδες μέσα στα νοσοκομεία. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Άγιοι Ανάργυροι», και σε δυο βδομάδες στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Δρομοκαϊτειο». Αν σκεφτεί κανείς βέβαια ότι η μέση αναμονή για να μπει κανείς σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ είναι τα 5 χρόνια (είναι βέβαια μια βελτίωση γιατί παλιότερα ήταν τα εφτάμισι!) η ιδέα των «χώρων προένταξης» μας μοιάζει ιδιαίτερα περίπλοκη. Για πόσο καιρό θα μένουν εκεί οι χρήστες; Δεν θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι γειτονιές που θα φιλοξενούν αυτούς τους χώρους; Εχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε πως θα εκτελεστεί αυτή η ιδέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ