Καθηγητής πυρηνικής Φυσικής για Νέα Αγχίαλο: Εκατοντάδες βόμβες μεγάλης ισχύος στο σημείο

Καθηγητής πυρηνικής Φυσικής για Νέα Αγχίαλο: Εκατοντάδες βόμβες μεγάλης ισχύος στο σημείο Facebook Twitter
0

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, παρείχε ενημέρωση σχετικά με τις μεγάλες εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, ενώ συνέστησε προσοχή  στις πληροφορίες που διαρρέονται καθώς κάθε λεπτομέρεια μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σε ξένες δυνάμεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «τεράστιο ατύχημα» στη Νέα Αγχίαλο και στάθηκε στο ότι το συμβάν αποτέλεσε αφορμή για να αποκαλυφθεί η σημασία του στρατοπέδου, αλλά και να κυκλοφορήσουν πληροφορίες για τα πυρομαχικά της χώρας. Χαρακτηριστικό, όπως είπε, πως η είδηση υπάρχει και στα τουρκικά μέσα.

Μιλώντας για τα πολεμοφόδια, επεσήμανε πως «βλέποντας την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα πυρομαχικά που υπάρχουν είναι βόμβες άφεσης, βαρύτητας, πολύ μεγάλης ισχύος που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη καταστροφή».

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Συστάσεις προς τους πολίτες

Επεσήμανε πως το ότι έσπασαν τζάμια σε απόσταση 2 χιλιομέτρων δίνει - στους ειδικούς - πολλά περισσότερα στοιχεία απ΄ό,τι θα έπρεπε για το είδος των πυρομαχικών που φυλάσσονταν στις αποθήκες. 

Η έκρηξη, όπως είπε, ήταν περίπου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες. «Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες βόμβες και πυρομαχικά».

Συνέστησε στους πολίτες - σε ανάλογες καταστάσεις - να μην κάθονται κοντά σε παράθυρα και τζάμια, ενώ παρότρυνε να μην συλλέγονται και να μην αγγίζονται αντικείμενα στη γύρω περιοχή.

«Κανείς δεν συλλέγει και δεν αγγίζει άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα γύρω από την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον δύο – τριών χιλιομέτρων, μέχρι οι ένοπλες δυνάμεις και οι κρατικοί φορείς να δώσουν αυτό το δικαίωμα, διότι υπάρχει ακόμη ένας μικρός κίνδυνος, ελεγχόμενος,  από πυρομαχικά που δεν έχουν σκάσει» είπε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM