Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα- Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή

Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα- Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Φωτιά εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα και για την αντιμετώπισή της έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή και την παραλία του Βαρνάβα, πάνω από το Σέσι, σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν σπίτια, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχειρούν 43 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ ανάμεσα στις δυνάμεις που έσπευσαν εκεί είναι και Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να συνδράμουν στη μάχη με τις φωτιές. 

55 δασικές φωτιές σε 24 ώρες- Υπό κράτηση 65χρονος στην Ηλεία

Συνολικά 55 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ανακοίνωσε η πυροσβεστική το απόγευμα της Κυριακής. 

Το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Μαρίνα Εύβοιας. Στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο συνδράμει από αέρος. 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στον Πλάτανο Ηλείας. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τρία αεροσκάφη. 

Στο μεταξύ, εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του 65χρονου ο οποίος προσήχθη χθες, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση, για τις φωτιές στην Ηλεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος έκανε κινήσεις που κρίθηκαν ύποπτες, στο χωριό Μουριές, ενώ ήδη είχαν εκδηλωθεί τέσσερις πυρκαγιές στην Ηλεία.  

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ματσούκι, στο Αγρίνιο, σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Κυριακής. Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM