Γαλλία: Εννέα νεκροί από φωτιά σε παραθεριστική κατοικία για ΑμεΑ - Δύο αγνοούμενοι

Γαλλία: Εννέα νεκροί από φωτιά σε παραθεριστική κατοικία για ΑμεΑ - Δύο αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Εννέα άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στα αποκαΐδια παραθεριστικής κατοικίας για άτομα με αναπηρίες όπου εκδηλώθηκε φωτιά σήμερα το πρωί στην ανατολική Γαλλία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, δύο άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι και αυτοί νεκροί.

«Αναζητούμε τα πτώματα των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Εννέα πτώματα έχουν εντοπιστεί, δύο δεν μπορούν να εντοπιστούν για την ώρα», δήλωσε ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης. 

Με βάση τις αρχές, η φωτιά ξέσπασε στις 06:30 και έκαψε γρήγορα το κτίριο. Η κατοικία στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από φιλανθρωπική οργάνωση που φροντίζει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βιντσενέμ, ο Ντανιέλ Λερουά. Συνολικά 17 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ένας από αυτούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η τοπική νομαρχία.

Ο αντιδήμαρχος είπε ακόμη πως οι αγνοούμενοι είναι από μια ομάδα ανθρώπων από το Νανσί, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο και πως οι αγνοούμενοι ήταν πιθανόν από 25 έως 50 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM