Παναγόπουλος: «Ούτε βήμα πίσω για μισθούς και δώρα»

Παναγόπουλος: «Ούτε βήμα πίσω για μισθούς και δώρα» Facebook Twitter
0

Η σειρά του ιδιωτικού τομέα έρχεται για να δοκιμάσει το κούρεμα των μισθών, όπως φάνηκε από τη συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με τον Πρωθυπουργό και από όσα δηλώθηκαν και διέρρευσαν. Πληροφορίες που επικαλείται το newpost.gr λένε ότι ο Παπαδήμος είχε έτοιμη και έδειξε στον Παναγόπουλο, επιστολή της Τρόικα η οποία εστάλη στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία οι δανειστές ζητούν μείωση του κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και μαχαίρι στο 13ο και 14ο μισθό.

Μάλιστα στην επιστολή, οι δανειστές κάνουν και συγκρίσεις για τα ισχύοντα στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να πείσουν ότι το κούρεμα σε μισθούς και δώρα είναι απαραίτητο.

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση φρόντισε-όπως παραδοσιακά έκανε και πριν από άλλες εργατικές ήττες- να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα δηλώνοντας ότι δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω για το 13ο και 14ο μισθό αλλά και στη συλλογική σύμβαση.

Ο κύριος Παναγόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να πει επίσης πριν αποχωρήσει,  ότι δεν δέχεται ούτε το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς επανακεφαλαιοποίηση τους. Το πιθανότερο είναι όταν θα αποφασιστούν τα μέτρα να ορίσει κάποια στιγμή μία από τις συνηθισμένες 24ωρες απεργίες, επιτελώντας το καθήκον και ανταποκρινόμενος στις δύσκολες απαιτήσεις του-θεσμικού- ρόλου.

Την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, μάλλον με λιγότερες αναστολές, πέρασε σήμερα και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτύχει, την ευθύνη θα την έχουν αυτά με την κακοφωνία τους.

Ο κ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε το πιστεύω του ότι ο κατώτατος μισθός μπορεί να μη θιγεί, όμως πρέπει, όπω, είπε «να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας για να ευνοηθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση». Δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και αυτός για τον κίνδυνο ολικής εθνικής χρεοκοπίας, αν δεν υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση. Παράλληλα πρότεινε και έξι μέτρα για να πειστούν οι αγορές και οι εταίροι, ανάμεσα σε αυτά ψήφιση νόμου για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, η άμεση απελευθέρωση του αγορών και των επαγγελμάτων και η ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών για λογαριασμό του κράτους.

Εν τω μεταξύ από το εξωτερικό προτείνονται κοστούμια ακόμη πιο στενά για τη χώρα μας, με κυνικό μάλιστα πλέον τρόπο. Συντάκτες του πρακτορείου Bloomberg γράφουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και βλέπουν ως μόνη λύση τη "βάναυση ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας", όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. Πώς θα γίνει αυτό; Κατά τους συντάκτες του πρακτορείου με άμεση περικοπή του μισθολογικού κόστους που θα φέρει περισσότερη ανεργία, οπότε οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς…

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM