Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ήχησε ξανά το 112 για εκκενώσεις- Αποπνικτική ατμόσφαιρα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ήχησε ξανά το 112 για εκκενώσεις- Αποπνικτική ατμόσφαιρα Facebook Twitter
0

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγη ώρα ήχησε το 112, για εκκένωση περιοχών εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Ποντίων και Βέρας κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, επειδή είναι σε εξέλιξη φωτιά στον Ασπρόπυργο, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε επιχειρήσεις. Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Λάκκα Κάτσαρη

Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους κατοίκους του Ασπροπύργου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να προστατευθούν από τον πυκνό καπνό. 

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα. 

Το πρωί της Τρίτης σήμανε συναγερμός για τρεις εστίας φωτιάς στον Ασπρόπυργο, στις περιοχές Ρουπάκι, Λάκκα Κάτσαρη και Αμμουδιές. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του πυκνού καπνού. Στην περιοχή υπάρχουν βιομηχανικές ομάδες, επιχειρήσεις και αποθήκες. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Ασπρόπυργο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακοπή κυκλοφορίας του προαστιακού

Εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ διακόπηκαν δρομολόγια του προαστιακού. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στην έξοδο 4 της Αττικής οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Έπειτα από εντολή της πυροσβεστικής, λόγω της φωτιάς στον Ασπρόπυργο διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού στο τμήμα Κινέτα- Άνω Λιόσια. Η αμαξοστοιχία 1309 ακινητοποιήθηκε στον σταθμό της Κινέτας. Επίσης, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια Κιάτο- Πειραιάς θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM