O Καναδάς προειδοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για ενδεχόμενους κινδύνους

O Καναδάς προειδοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ- Για ενδεχόμενους κινδύνους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι αρχές του Καναδά προειδοποιούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στη χώρα.

Επικαλούμενος πιθανούς κινδύνους, ο Καναδάς συμβουλεύει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σχεδιάζουν τα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ να ελέγξουν πώς ενδέχεται να τους επηρεάσουν οι νόμοι, που ψηφίστηκαν πρόσφατα σε ορισμένες πολιτείες, δήλωσε την Τρίτη η Οτάβα.

Οι διαδηλώσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πέρυσι αυξήθηκαν κατά 30 φορές σε σύγκριση με το 2017 ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι νομικές κινήσεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Ορισμένες πολιτείες έχουν θεσπίσει νόμους και πολιτικές που μπορεί να επηρεάσουν άτομα 2SLGBTQI+», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία. Ελέγξτε τους σχετικούς κρατικούς και τοπικούς νόμους» προειδοποιεί ο Καναδάς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η οδηγία των καναδικών αχών δεν διευκρινίζει ωστόσο σε ποιες πολιτείες αναφέρεται. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να «προωθεί την ανεκτικότητα, τη συμπερίληψη, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια», ενώ προάγει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ερωτώμενη η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chrystia Freeland, γιατί είχε ανανεωθεί η ταξιδιωτική οδηγία, είπε ότι η καναδική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ειδικούς «για να ελέγξουν προσεκτικά σε όλο τον κόσμο και να παρακολουθήσουν εάν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για συγκεκριμένες ομάδες Καναδών».

Αρνήθηκε να πει εάν είχαν γίνει οποιεσδήποτε συνομιλίες με την κυβέρνηση Μπάιντεν την ώρα που το προφίλ κινδύνου για τις ΗΠΑ παραμένει στο «πράσινο».

Οι ΗΠΑ είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για τους Καναδούς. Τον Ιούνιο κινήθηκαν περίπου 2,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες νότια των συνόρων. Σημειώνεται δε ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, το 4% του καναδικού πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πέρυσι.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM