Κακοκαιρία Daniel: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι στον Βλοχό– Ανάμεσά τους και ένα μωρό 27 ημερών

Κακοκαιρία Daniel: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι στον Βλοχό– Ανάμεσά τους και ένα μωρό 27 ημερών Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

«Πνίγηκαν» από την κακοκαιρία Daniel τα χωριά της Καρδίτσας, ενώ αυτή την ώρα επιχειρείται ο απεγκλωβισμός πολιτών. 

Οι κάτοικοι έτρεξαν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τη στάθμη του νερού που ανέβαινε επικίνδυνα από το «ξέσπασμα» της κακοκαιρίας Daniel. 

Στον Βλοχό Καρδίτσας όλα τα σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, είπε στο Mega ο Γιάννης Κουκάς, πρόεδρος της κοινότητας. Το μεσημέρι της Τετάρτης φρόντισε να φύγουν οι γηραιότεροι του χωριού με λεωφορείο προς τον Παλαμά, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι έφυγαν με δικά τους οχήματα.

«Από τη στιγμή που εγκλωβιστήκαμε δεν έχουμε νερό και φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να δείχνουν αφυδάτωση. Υπάρχουν και μικρά παιδιά, έχουμε εδώ ένα μωρό 25-27 ημερών», εξήγησε ο πρόεδρος.

«Το δικό μου χωριό χάθηκε. Πάει, τελείωσε. Ό,τι χρήματα και να έχει κάποιος στην άκρη, όση βοήθεια κι αν πάρουμε – γιατί ξέρω δεν θα είναι μεγάλη – εγώ προσωπικά δεν θα επενδύσω ξανά σε αυτό το μέρος. Δεν μπορώ».

Ο κος Κουκάς έριξε ευθύνες στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας πως από τα 4 αναχώματα που είχαν υποσχεθεί, τελικά έγινε μόνο το ένα.

«Έχουμε αναχώματα γύρω από το χωριό. Το 2020 είχαμε τον Ιανό. Πήραν πολλά χρήματα και μην το ρίξουν τώρα ότι ήταν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Ναι, ήταν, αλλά εάν τα αναχώματα ήταν φτιαγμένα από την περιφέρεια, τον κύριο Αγοραστό και είχε μεγαλώσει ένα μέτρο από τα δικά μου τα αναχώματα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε μαζί. Το σπίτι μου και το χωριό μου αυτή τη στιγμή θα είχε σωθεί», είπε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM