Κακοκαιρία: Σύστημα ταχυδιύλησης για πόσιμο νερό στον Βόλο - Η πρόταση του Ισραήλ

Κακοκαιρία: Σύστημα ταχυδιύλησης πρότειναν Ισραηλινοί για να έχει ο Βόλος πόσιμο νερό Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οι κάτοικοι στον Βόλο προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, η οποία άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές ιδίως στο σύστημα υδροδότησης.

Μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου. Προσπαθούν να ελέγξουν το δίκτυο υδροδότησης προκειμένου να βρεθούν τρόποι ώστε να δοθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Mega, οι μηχανικοί ήρθαν σε επαφή με κάποιες ισραηλινές εταιρείες και συγκεκριμένα, με την αντίστοιχη «ΕΥΔΑΠ» του Ισραήλ. Εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας έκαναν λόγο για αφαλάτωση και ανέφεραν πως ο πιο πρόσφορος τρόπος είναι η ταχυδιύληση.

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί πρότειναν να στείλουν στην Ελλάδα τις μονάδες μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η ταχυδιύληση, με την ΕΥΔΑΠ να απαντά ότι μπορεί να τις κατασκευάσει και μόνη της. Το κόστος της μίας μονάδας είναι γύρω στις 150.000 ευρώ, ενώ το μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερο από ένα κοντέινερ, μέσα στο οποίο υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός. Αναφορικά με τον χρόνο κατασκευής μίας τέτοιας μονάδας, αυτός είναι περίπου μία εβδομάδα.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα σε αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί όλο το δίκτυο υδροδότησης. Να σημειωθεί πως όπου το δίκτυο είναι κατεστραμμένο, θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί και στη συνέχεια να μπουν σε λειτουργία οι εν λόγω μονάδες.

Με πληροφορίες από Mega

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ