Οι 8 εντολές της Τρόικας

Οι 8 εντολές της Τρόικας Facebook Twitter
0


Ασφαλιστικό: Τα δεκάδες ταμεία να γίνουν ένα. Να συγχωνευθούν τα «ευγενή» με τα αγενή ταμεία και να μειωθούν οι συντάξεις. Επίσης, επιμένουν για τις επικουρικές (που ήδη έχουν μειωθεί) να μειωθούν και άλλο για τη διετία 2013-2014.

Αποκρατικοποιήσεις: Να πωληθούν δύο μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις το επόμενο εξάμηνο.

Δημόσιο: Αλλαγή στις προσλήψεις: για κάθε έναν που προσλαμβάνεται πρέπει αν φεύγουν 5. Κλείσιμο οργανισμών και φορέων ώστε το 2015 το δημόσιο να αριθμεί 150.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: κατάργηση του κατώτατου μισθού, μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση τους και οι δύο παραπανίσιοι μισθοί να μετονομαστούν σε bonus.

Κλειστά επαγγέλματα: Και άλλες αλλαγές πέραν του πολυνομοσχεδίου. «Άνοιγμα» των τιμών των πολιτικών μηχανικών να αρθούν με νέα νομοθεσία οι περιορισμοί σε 20 επαγγέλματα, όπως ορκωτοί λογιστές, μεσίτες κ.λπ., να καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών των εταιρειών σε εφημερίδες.
Μείωση εισφορών: 5% των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία με παράλληλη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

 Φορολογία: αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουλίου 2012 και του υπολοίπου 50% έως τον Μάρτιο του 2013, προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.

Τράπεζες: μείωση των μισθών, απολύσεις, εξυγίανση της Αγροτικής και να αλλάξει ο νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM