Χόλιγουντ: Ηθοποιοί και στούντιο αρχίζουν ξανά τις συνομιλίες

Χόλιγουντ: Ηθοποιοί και στούντιο αρχίζουν ξανά τις συνομιλίες Facebook Twitter
Φωτ.: ETIENNE LAURENT/EPA
0

Μετά τη συμφωνία των σεναριογράφων με τα στούντιο, αρχίζουν ξανά οι διαπραγματεύσεις των ηθοποιών που απεργούν στο Χόλιγουντ με τις εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών.

Ηθοποιοί και εταιρείες θα συναντηθούν για συνομιλίες στις 2 Οκτωβρίου, όπως ενημέρωσαν χθες οι δύο πλευρές, σε κοινή ανακοίνωση.

Οι ηθοποιοί της ένωσης SAG-AFTRA, της μεγαλύτερης ένωσης στο Χόλιγουντ με 160.000 μέλη, απεργούν από τον Ιούλιο, μετά από την έναρξη της απεργίας των σεναριογράφων στις αρχές Μαΐου.

Η συντεχνία των σεναριογράφων Writers Guild of America (WGA) έφτασε σε προσωρινή συμφωνία με τις εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους από χθες.

Θεωρητικά, τα 11.500 μέλη της WGA στις ΗΠΑ μπορούν, ακόμα, να απορρίψουν το περιεχόμενό της κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί «ανάμεσα στις 2 και τις 9 Οκτωβρίου», ανακοίνωσε το συνδικάτο, αλλά κρίνεται πως θα γίνει αποδεκτή.

Στο τελικό κείμενο ικανοποιούνται πολλά από τα αιτήματά τους, όπως μπόνους όταν μία σειρά ή ταινία γίνεται επιτυχία σε πλατφόρμες streaming, εγγυήσεις ότι δεν θα αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη ούτε θα χρησιμοποιείται το έργο τους για να βελτιώσει τις ικανότητες της ΑΙ.

Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών - στούντιο

Οι απαιτήσεις των ηθοποιών είναι περισσότερες από εκείνες των σεναριογράφων, όμως, κάτι που προμηνύει πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο δύσκολες.

Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή των ηθοποιών στη δουλειά, θα χρειαστούν μήνες για να επιστρέψουν όλοι στα πλατό και να καλυφθούν οι καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευθεί στις χολιγουντιανές παραγωγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM