Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Βρετανία: Συνελήφθη 16χρονος για το κόψιμο του δέντρου των «Ρομπέν των Δασών» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter - X - Twice Brewed Brew Co
0

Ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του πιο διάσημου δέντρου της Βρετανίας. 

Σύμφωνα με τον Guardian το ανήλικο αγόρι συνελήφθη για «πρόκληση εγκληματικής ζημίας» σε σχέση με την κοπή του 300 ετών δέντρου Sycamore Gap στη βόρεια Αγγλία, το οποίο αποκαλούνταν δέντρο του «Ρομπέν των Δασών».

«Το αγόρι τελεί υπό κράτηση και βοηθά τους αστυνομικούς στις έρευνές τους», ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της Νορθάμπρια.

Οι ντόπιοι και οι αρχές του εθνικού πάρκου δήλωσαν ότι «δυσκολεύονται να δουν τη λογική» στην καταστροφή του δέντρου που έχει γίνει εδώ και καιρό «κομμάτι του DNA αυτής της περιοχής» και έχει περάσει από χιλιάδες αλλαγές εποχών.

Το δέντρο, που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 300 ετών, έγινε διάσημο όταν εμφανίστηκε στην ταινία του 1991 «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών», με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κοπή ήταν σκόπιμη πράξη βανδαλισμού. Ο υπαστυνόμος Κέβιν Γουόρινγκ της αστυνομίας της Νορθάμπρια δήλωσε την Πέμπτη: «Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης ορόσημο και τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) γεγονότα προκάλεσαν σοβαρό σοκ, θλίψη και θυμό στην τοπική κοινότητα και όχι μόνο. Μετά από αυτόν τον βανδαλισμό ξεκίνησε αμέσως έρευνα και σήμερα το απόγευμα έχουμε ήδη συλλάβει έναν ύποπτο σε σχέση με τις έρευνές μας».

«Το Sycamore Gap ψηφίστηκε ως το "δέντρο της χρονιάς" το 2016 στα βραβεία του Woodland Trust και αγαπήθηκε πολύ από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η αρχή του εθνικού πάρκου Νορθάμπερλαντ θα ήθελε να ζητήσει από το κοινό να μην επισκεφθεί το σημείο αυτή τη στιγμή, ενώ συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να εντοπίσουμε τι έχει συμβεί και να κάνουμε την τοποθεσία ασφαλή», επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, πλέον μένουν μόνον οι ρίζες από το δέντρο, με την τοπική αστυνομία να έχει ξεκινήσει τις έρευνες για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Περιβάλλον / Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Το αρχαίο πευκοδάσος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής έρευνας στο οροπέδιο Beartooth στο Ουαϊόμινγκ, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που έτηξαν τον πάγο που το κάλυπτε
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης: Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Περιβάλλον / Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

«Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη προσδιορίζονται τα ακριβή όρια των θαλάσσιων περιοχών για τις οποίες παραχωρείται το συγκεκριμένο δικαίωμα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

«Τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως οι ισχυρότεροι και συχνότεροι καύσωνες, καταιγίδες και πλημμύρες»
LIFO NEWSROOM
Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Περιβάλλον / Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Στο παρελθόν, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, καθώς μεγάλα παγόβουνα είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις τροφής για πιγκουίνους και φώκιες, οδηγώντας σε μαζικούς θανάτους
LIFO NEWSROOM
Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Περιβάλλον / Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Πρόκειται για χημικές ενώσεις που δεν διασπώνται στο περιβάλλον, εγείροντας ανησυχίες για τις συνέπειες της συσσώρευσής τους τόσο στα οικοσυστήματα, όσο και στο πόσιμο νερό και στο ανθρώπινο σώμα
LIFO NEWSROOM