ADVERTORIAL
Η Γλυφάδα δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις νέες γευστικές ιδέες που εμφανίζονται κάθε τόσο και σε κάνουν να κατευθύνεσαι νότια, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της πόλης. Το Monk Gastrobar είναι το νέο conceptual entry που ήρθε για να κάνει εντύπωση, και το κατάφερε από την πρώτη στιγμή.
Το στοιχείο του ξύλου πρωταγωνιστεί, τα βαρέλια καλύπτουν έναν ολόκληρο τοίχο και ο μπρούντζινος αποστακτήρας που βρίσκεται στο κέντρο αποκαλύπτει το πάθος για τον ζύθο αλλά και τον οίνο που χαρακτηρίζει την όλη ιδέα. Δεν είναι τυχαίο ότι το τεράστιο μπαρ φιλοξενεί μια πολύ πλούσια κάβα από μπίρες, εκλεκτές επιλογές σε κρασί, αλλά και signature cocktails, ενώ οι γεύσεις είναι φτιαγμένες για να συνοδεύσουν την όποια επιλογή σου.
Η ανοιχτή κουζίνα είναι το σημείο όπου οι σεφ Προκόπης Κουρής (συνιδιοκτήτης του Monk) και Δημήτρης Λεμονής δημιουργούν κυριολεκτικά μια σειρά από πιάτα βασισμένα αυστηρά σε φρέσκα υλικά και ποιοτικά κρέατα ή θαλασσινά. Ναι, στο Monk θα βρεις και τις δύο κατηγορίες, και μάλιστα σε συνταγές που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, από ένα εκπληκτικό cheeseburger που αποδεικνύει την ανωτερότητα της γεύσης του μέσα στην απλότητά του και ιδιαίτερες κοπές όπως short ribs ή tomahawk –προκλητική σε μέγεθος και γεύση– μέχρι ψητές γαρίδες ή ζυμαρικά που εντυπωσιάζουν ακόμα και τους ψαγμένους μακαρονάδες.
Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις μια ξεχωριστή ετικέτα μπίρας ή κρασιού που σε παρασύρουν καθεμιά σε μια μοναδική γευσιγνωσία που συνιστά πραγματική εμπειρία. Μη φύγεις χωρίς να επισκεφτείς τον όροφο όπου βρίσκεται η εντυπωσιακή κάβα με μπίρες και κρασιά που αποδεικνύει τη δουλειά που έχει γίνει πίσω από το νέο gastrobar της Γλυφάδας. Η τοιχογραφία με τον χαρακτηριστικό καλόγερο του Monk σε καλωσορίζει σε έναν χώρο που θα σε κάνει φανατικό πιστό.
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 210 8983900
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0