Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί, πάνω από 9.000 οι τραυματίες

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί- Πάνω από 9.000 οι τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι νεκροί από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ στο Αφγανιστάν χθες έχουν ξεπεράσει του 2.000 σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε πως οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό στο Αφγανιστάν έχουν φτάσει τους 2.053, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.000.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών, Μουλάχ Τζανάν Σαγίκ, 2.053 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια καταστράφηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Χεράτ, πάνω από 200 νεκροί έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία, με τους περισσότερους να είναι γυναίκες και παιδιά. Οι νεκροί «έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία όπως στρατιωτικές βάσεις και νοσοκομεία», σημείωσε ο ίδιος.

Ο σεισμός και οι οκτώ ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν είχαν επίκεντρο μία περιοχή 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Χεράτ, ενώ όλο το βράδυ συνεργεία διάσωσης επιχειρούσαν για να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM