Φόρο τιμής στα θύματα του Ισραήλ απέτισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων απέτισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ απέτισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο σήμερα το μεσημέρι έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ανάμεσά τους, εργαζόμενοι της Ευρωβουλής, για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς στο Ισραήλ. Έψαλλαν τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ και τον ύμνο της ΕΕ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρέσβης του Ισραήλ στην ΕΕ Χαΐμ Ρέγκεβ.

«Σας ευχαριστώ όλους όσοι είστε μαζί μας σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το λαό του Ισραήλ που υπέστη την πιο φρικτή επίθεση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα και πρόσθεσε: «Η συγκέντρωσή μας εδώ σήμερα είναι συμβολική, η φωνή μας είναι σημαντική και η ισχυρή στάση μας ενάντια στην τρομοκρατία είναι κρίσιμης σημασίας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Με την παρουσία μας εδώ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, καταδικάζουμε τις φρικτές πράξεις τρομοκρατίας και δολοφονίας και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων». Συμπλήρωσε ότι: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, δεν εκπροσωπεί τις νόμιμες προσδοκίες του Παλαιστινιακού λαού. Δεν προσφέρει λύσεις, αλλά λουτρό αίματος».

Αυτό που έζησε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς είναι «τρομοκρατία στην πιο ειδεχθή μορφή της», είπε η Ρομπέρτα Μέτσολα, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς δολοφόνησε πάνω από 1.000 αθώους ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, μωρά και άνδρες και έχει ακόμα στα χέρια της πάνω από 100 ομήρους. «Άνοιξαν πυρ σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους σε φεστιβάλ μουσικής, σκοτώνοντας αδιακρίτως… παρέλασαν με τους σκοτωμένους σαν τρόπαια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM