Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Μήνυμα υποστήριξης ΗΠΑ σε Ισραήλ

Μπίλνκεν-Νετανιάχου για τον πόλεμος στο Ισραήλ: Σαφές μήνυμα υποστήριξης από ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

«Όποιος θέλει ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει την τρομοκρατία της Χαμάς», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται στενά με το Ισραήλ για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι «η Χαμάς έχει μόνο μία ατζέντα: να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει Εβραίους», ενώ προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός αμάχων κάθε εθνικότητας. «Άμαχοι κάθε πίστης, κάθε εθνικότητας έχουν σκοτωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ισραήλ δήλωσε -προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ- ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Άντονι Μπλίνκεν έστειλε σαφές μήνυμα υποστήριξης στο Ισραήλ, λέγοντας πως «έρχεται» περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για το Ισραήλ. Επισήμανε πάντως πως η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό και ότι κυβερνά με καταπίεση. «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Ωστόσο, το πώς θα το πράξει αυτό, έχει σημασία» υπογράμμισε ο Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «η Χαμάς σφάγιασε ολόκληρες οικογένειες, έκαψε ζωντανούς ανθρώπους, αποκεφάλισε πολίτες». Συνέχισε λέγοντας «μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων». Πρόσθεσε πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Αμέσως μετά, είπε ότι «η Χαμάς πρέπει να συντριβεί, όπως το Ισλαμικό Κράτος». Συμπλήρωσε ότι «ο Τζο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ISIS».

«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Παίρνουμε θέση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM