EE- Ισραήλ: Ξεκινά επιχείρηση αερογέφυρας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκινά επιχείρηση αερογέφυρας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ξεκινά η επιχείρηση αερογέφυρας για παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο έδαφος της Γάζας εν μέσω του πολέμου στο Ισραήλ.

«Μπροστά σε αυτή τη φρίκη το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια» και επισήμανε πως η Κομισιόν τριπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των αμάχων που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Η χρηματοδότηση θα διοχετευθεί μέσω επιλεγμένων εταίρων ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ που δραστηριοποιούνται επιτόπου.

Πολλές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με προορισμό την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφερθούν προμήθειες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο πτήσεις με ανθρωπιστικό φορτίο από τη UNICEF, συμπεριλαμβανομένων ειδών που σχετίζονται με τη διαμονή φαρμάκων και κιτ υγιεινής, την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται o πόλεμος στο Ισραήλ.

Αυτή η επιχείρηση μέσω της ευρωπαϊκής ικανότητας ανθρωπιστικής απάντησης θα διευκολύνει την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Πρόσθετα είδη έκτακτης ανάγκης από τα εν λόγω αποθέματα της ΕΕ είναι διαθέσιμα και έτοιμα να αποσταλούν όταν ζητηθούν από εταίρους στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Κομισιόν στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τα επακόλουθά της, που οδήγησαν σε μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση για τον λαό της Γάζας, η ΕΕ συνεχίζει να εντείνει την επείγουσα βοήθειά της στον παλαιστινιακό λαό.

Να σημειωθεί πως η ΕΕ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη από το 2000, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες που πλήττονται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σοκ. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ διοχετεύεται αποκλειστικά μέσω εγγεγραμμένων ανθρωπιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του ΟΗΕ, διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και διεθνών οργανισμών όπως η οικογένεια Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι οργανισμοί-εταίροι της ΕΕ υποχρεούνται να ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρών απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων και υπόκεινται σε παρακολούθηση και επιθεώρηση από ειδικούς της ΕΕ. Επιπλέον, η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ παρέχεται πάντα με βάση τις ανθρωπιστικές αρχές: αμεροληψία, ουδετερότητα, ανεξαρτησία και ανθρωπιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επιδιώκουμε ειρήνη από το πρώτο δευτερόλεπτο του πολέμου, είμαι ευγνώμων στον Τραμπ

Διεθνή / Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επιδιώκουμε ειρήνη από το πρώτο δευτερόλεπτο του πολέμου, είμαι ευγνώμων στον Τραμπ

«Εναπόκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες να πείσουν τη Ρωσία να συμφωνήσει» - Η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου μετά τη συμφωνία Κιέβου-ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα αγοράσει Tesla ως ένδειξη στήριξης στον Μασκ

Διεθνή / Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα αγοράσει Tesla ως ένδειξη στήριξης στον Μασκ

Η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες, καθώς οι πωλήσεις της έχουν υποχωρήσει δραματικά και η μετοχή της έχει σημειώσει πτώση 15,4% – τη μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2020
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM
Οι αδελφοί Μενέντεζ δεν πρέπει να καταδικαστούν εκ νέου, λέει εισαγγελέας του Λος Άντζελες

Διεθνή / Οι αδελφοί Μενέντεζ δεν πρέπει να καταδικαστούν εκ νέου, λέει εισαγγελέας του Λος Άντζελες

Ο Νέιθαν Χόχμαν, ο νέος εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, ζήτησε να αποσυρθεί το αίτημα του προκατόχου του για επανακαταδίκη των αδελφών Μενέντεζ
LIFO NEWSROOM