Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν, συνδέοντας τα με το «πακέτο»

Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν, συνδέοντας τα με το «πακέτο» Facebook Twitter
0

Πριν ακόμη καλά-καλά εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα που επέβαλλαν οι δανειστές μας προκειμένου να δώσουν το «πακέτο σωτηρίας», νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν για τα οποία μάλιστα θέλει τη δέσμευση της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο, συνδέοντας την εκταμίευση της βοήθειας με την εφαρμογή τους. Τα μέτρα αφορούν σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποίησε το Ρόιτερς, κυρίως σε περικοπές δαπανών συνολικού ύψους 5,5% του ΑΕΠ, για το διάστημα 2013-2014.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι το πρώτο κύμα περικοπών που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στις αρχές του έτους, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, θα επιτρέψει στην χώρα να επιτύχει μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1% φέτος αλλά παρατηρούνται δημοσιονομικά κενά το 2013 και 2014. Η υστέρηση αυτή σύμφωνα με την έκθεση αγγίζει το 5,5%.

Η Επιτροπή σημειώνει στην έκθεσή της ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται ήδη για τα νέα μέτρα και εξετάζει περικοπές δαπανών με έμφαση στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, την άμυνα και την μεταρρύθμιση της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η συνέχιση της πολύ σημαντικής διεθνούς βοήθειας μπορεί να αναμένεται, αν βελτιωθεί η εφαρμογή της πολιτικής», επισημαίνει η Επιτροπή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτική / Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Μόλις μέσα σε δύο λεπτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ επικύρωσε τη διαγραφή Σαλμά που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός - «Απαράδεκτο» να με χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα, είπε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM