«Δώστε μου πίσω το μωρό μου»: Έκκληση από τη μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Η μητέρα της 21χρονης ομήρου ικετεύει για την απελευθέρωση της Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0

Έκκληση στους ηγέτες για την απελευθέρωση της κόρης της απηύθυνε η μητέρα της Μίας Σεμ, της 21χρονης ομήρου της Χαμάς, που εμφανίζεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ, η μητέρα της 21χρονης, Κερέν, ανέφερε χαρακτηριστικά για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς: «Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου».

Για το βίντεο της κόρης της που δημοσιοποίησε η Χαμάς, είπε πως το είδε την ίδια ώρα με τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή με την κυβέρνηση του Ισραήλ. «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι μια εισβολή», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Υπήρχε μια φήμη ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε. Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει. Ανησυχώ πολύ για αυτήν. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σκέφτομαι ότι θα τους φροντίζουν», πρόσθεσε.


Στο βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η νεαρή γυναίκα παρουσιάζεται ξαπλωμένη να λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο χέρι της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο Ισραήλ. Αύριο αυτό θα γίνει στη Γαλλία και μεθαύριο στις ΗΠΑ. Έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό εχθρό. Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να ελευθερώσει τους κρατούμενους. Τώρα αυτή βρίσκεται στη Γάζα, δεν είναι η μόνη, υπάρχουν πολλοί ενήλικες, παιδιά, μωρά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όλοι μαζί οφείλουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρομοκρατία», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι 199 όμηροι απήχθησαν από τη Χαμάς.

Ο Μακρόν καταδικάζει την κράτηση της 21χρονης

Ο πρόεδρος Μακρόν καταδίκασε επίσης σήμερα «την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους», αφού είδε το βίντεο με την 21χρονη Μία Σεμ.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, και προσθέτει: «Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Διεθνή / Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Καθώς οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός καθυστερούν, το Ισραήλ έχει χαράξει μια πορεία σταδιακής αύξησης της πίεσης προς τη Χαμάς μέχρι το σημείο μιας νέας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM