Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Γκουτέρες: «Σε ποιον κόσμο ζείτε;»

Σφοδρή επίθεση του ΥΠΕΞ Ισραήλ στον Γκουτέρες: «Σε ποιον κόσμο ζείτε;» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Κύριε γενικέ γραμματέα, σε ποιον κόσμο ζείτε;» ρώτησε μέσω social media ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον Αντόνιο Γκουτέρες, όταν ο δεύτερος καταδίκασε τις «ξεκάθαρες παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου στη Γάζα.

«Αναμφίβολα, αυτός ο κόσμος δεν είναι ο δικός μας», συνέχισε ο Έλι Κόεν απευθυνόμενος στον γγ του ΟΗΕ, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες στο Twitter από τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον αμάχων, όσο ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται με σφοδρότητα. 

«Δεν θα συναντηθώ με τον γγ του ΟΗΕ. Μετά την 7η Οκτωβρίου, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ισόρροπη προσέγγιση. Η Χαμάς πρέπει να σβηστεί από τον κόσμο», έγραψε σε νέα του ανάρτηση ο ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν, κατήγγειλε τη «σοκαριστική ομιλία» του Γκουτέρες, κατηγορώντας τον για «ανοχή» απέναντι «στην τρομοκρατία και τους φόνους» της Χαμάς, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή του.  

Η αναφορά του Γκουτέρες στον πόλεμο του Ισραήλ

Ο Γκουτέρες ανέφερε νωρίτερα ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή» είναι ζωτικής σημασίας να ξεκαθαριστεί ότι ο πόλεμος έχει κανόνες, ξεκινώντας από τη θεμελιώδη αρχή της προστασίας των αμάχων. «Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν από το πουθενά. Ο παλαιστινιακός λαός υποβάλλεται εδώ και 56 χρόνια σε μια ασφυκτική κατοχή», πρόσθεσε.

«Όμως τα παράπονα του παλαιστινιακού λαού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες επιθέσεις της Χαμάς. Και αυτές οι αποτρόπαιες επιθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού», τόνισε ο Γκουτέρες.

Ο Γκιλάντ Ερντάν χαρακτήρισε «σοκαριστική» την ομιλία του γενικού γραμματέα. «Η δήλωσή του ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν από το πουθενά εκφράζει κατανόηση για την τρομοκρατία και τον φόνο. Είναι πραγματικά θλιβερό ότι ο επικεφαλής ενός οργανισμού που γεννήθηκε μετά το Ολοκαύτωμα έχει τέτοιες φρικτές απόψεις», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM