Οι ΗΠΑ στέλνουν 900 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή- Προειδοποίηση Μπάιντεν στο Ιράν

Οι ΗΠΑ στέλνουν 900 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή- Προειδοποίηση Μπάιντεν στο Ιράν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Ουάσινγκτον ενισχύει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε το Ιράν να μην μπουν στο στόχαστρο οι στρατιώτες των ΗΠΑ. 

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ενισχύει με περίπου 900 στρατιώτες τις δυνάμεις της χώρας που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι επιθέσεις από φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή

Εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, τα αμερικανικά στρατεύματα δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον 12 επιθέσεις στο Ιράκ και άλλες τέσσερις στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχο Πάτρικ Ράιντερ. Μάλιστα, συμπλήρωσε, σήμερα αποκρούστηκε επίθεση εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. 

Μέση Ανατολή: «Ξεκάθαρο μήνυμα» του Μπάιντεν στο Ιράν για τα αμερικανικά στρατεύματα 

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να μην βάλει το Ιράν στο στόχαστρο τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. 

«Του μεταφέρθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Χθες, Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως προειδοποίησε τον αγιατολάχ ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει σε περίπτωση που συνεχίσουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα αμερικανικά στρατεύματα, αλλά δεν εξήγησε πώς μεταφέρθηκε αυτό το μήνυμα. 

«Η προειδοποίησή μου στον αγιατολάχ ήταν πως αν συνεχίσουν να κινούνται εναντίον αυτών των στρατευμάτων, θα απαντήσουμε και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα βίντεο ωμής βίας και η «βάναυση ηδονοβλεψία» επαναπροσδιορίζουν τον σύγχρονο πόλεμο

Διεθνή / Τα βίντεο ωμής βίας και η «βάναυση κλειδαρότρυπα» επαναπροσδιορίζουν τον σύγχρονο πόλεμο

Οι πόλεμοι Ισραήλ-Γάζας και Ουκρανίας έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με ανατριχιαστικό περιεχόμενο. Όπως λέει ένας ερευνητής: «Είναι σαν να υπάρχουν ξαφνικά πολύ περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες στην πόλη, και ορισμένες από αυτές είναι διατεθειμένες να προβάλλουν Snuff Films με πραγματικούς βασανισμούς και δολοφονίες»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM