Χεζμπολάχ: Απειλές Νασράλα κατά ΗΠΑ και Ισραήλ

Χεζμπολάχ: Απειλές Νασράλα κατά ΗΠΑ και Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ευθεία επίθεση κατά του Ισραήλ αλλά και κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σεΐχης Χασάν Νασράλα.

Ο Χασάν Νασράλα σε μήνυμά του για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είπε ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς κατά του νότιου Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν 100% παλαιστινιακή πρωτοβουλία και αποτέλεσε ένα «καλό σοκ» για τον «Άξονα της Αντίστασης», συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ και του Ιράν, οι οποίοι ισχυρίζεται ότι δεν είχαν ιδέα για την επιχείρηση.

Ο ίδιος εξήρε «την ένδοξη επιχείρηση» που πραγματοποίησε η Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι η τρομοκρατική επίθεση αποκάλυψε «την αδυναμία του Ισραήλ, το οποίο είναι πιο εύθραυστο από τον ιστό μιας αράχνης». Είπε επίσης ότι η επίθεση, η οποία, όπως πρόσθεσε, σχεδιάστηκε μυστικά από την παλαιστινιακή οργάνωση, θα έχει μόνιμες συνέπειες.

«Αυτή η ένδοξη, επιχείρηση προκάλεσε σεισμό σε επίπεδο ασφάλειας, στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, ακόμη και ψυχολογικό», είπε. «Θα έχει βαθιές στρατηγικές επιπτώσεις».

Ο Χασάν Νασράλα, σιίτης κληρικός που ηγείται της Χεζμπολάχ από το 1992, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και χρόνια, υποτίθεται από φόβο μήπως δολοφονηθεί από το Ισραήλ. Στο μήνυμά του έκανε λόγο για την «βαρβαρική φύση του κράτους του Ισραήλ», και υποστήριξε πως οι νεκροί όμηροι που καταλογίστηκαν στη Χαμάς σκοτώθηκαν στην πραγματικότητα από ισραηλινά πυρά.

Κατηγόρησε το Ισραήλ του οποίου την στρατιωτική ικανότητα αμφισβήτησε, για «75χρονια πολέμων κατά των πολιτών ολόκληρης της περιοχής, της Αιγύπτου , του Λιβάνου της Παλαιστίνης».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατά των ΗΠΑ 

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Ουάσιγκτον την οποία χαρακτήρισε υπεύθυνη για τον πόλεμο. «Η Αμερική είναι απολύτως υπεύθυνη για τον πόλεμο στη Γάζα κι αυτή εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός  Η Αμερική είναι ο μεγάλος Σατανάς κι αυτοί πρέπει να πληρώσουν το τίμημα»

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η «κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των τυράννων» και πως «η υπεράσπιση της Γάζας είναι ανθρωπιστική πράξη». Σημείωσε ακόμη πως αυτός ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν είναι σαν τις προηγούμενες συγκρούσεις. «Δεν έχει ξαναγίνει» τόνισε και είπε πως έχουν τεθεί δύο στόχοι:

«Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο στους δρόμους της Γάζας και η παλαιστινιακή αντίσταση να επιτύχει τη νίκη».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM