Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom θέλει να αγοράσει τα ΕΛΠΕ

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom θέλει να αγοράσει τα ΕΛΠΕ Facebook Twitter
0

Για την αγορά των Ελληνικών Πετρελαίων ενδιαφέρεται η ρωσική Gazprom Neft , όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας Αλεξάντερ Ντιούκοφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Eξετάζουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε την εταιρεία», είπε ο κ. Ντιούκοφ σημειώνοντας ότι τα ΕΛΠΕ  «έχουν δύο αξιόλογες μονάδες συγκριτικά υψηλής δυναμικότητας και αρκετά μεγάλου διυλιστικού βάθους».

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλου, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει το Μάιο. Το 2011 τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 114 εκατ. ευρώ.

Η Gazprom Neft είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ