ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τα μελομακάρονα αλλιώς: Από κέικ και κρουασάν, μέχρι άλειμμα

Τα μελομακάρονα αλλιώς- Οι διαφορετικές εκδοχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Τα κλασικά μελομακάρονα έχουν κατακλύσει ήδη τους φούρνους και τα σούπερ μάρκετ της χώρας έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και μια τάσα για το «εναλλακτικό μελομακάρονο». 

Πλέον, με μια γρήγορη βόλτα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης πριν τις γιορτές μπορεί να συναντήσει κανείς μελομακάρονο κάθε είδους: από μελομακάρονο σε μορφή κέικ και παγωτού μέχρι και άλλειμμα για ψωμί.

Το μελομακάρονο- κέικ

Η Πέπη Μπέζα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ενώ απολάμβανε το παγωτό της, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, σκέφτηκε να δημιουργήσει για τα Χριστούγεννα ένα κέικ μελομακάρονου. Έτσι άρχισε πολύ γρήγορα τις δοκιμές στο εργαστήριό της στην Πυλαία, παρά το γεγονός ότι φορούσε κοντομάνικο και η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

«Βάζουμε φαντασία και μεράκι στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και δουλεύουμε τις νέες συνταγές από το καλοκαίρι. Κι ενώ έτρωγα παγωτό, σκέφτηκα να βγάλω στην παραγωγή ένα κέικ μελομακάρονου. Γεμάτο με μυρωδιές Χριστουγέννων, με καρύδια, με κανέλα, πορτοκάλι, μπαχαρικά και βούτυρο», εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Μπέζα.

Τα μελομακάρονα αλλιώς- Οι διαφορετικές εκδοχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μελομακάρονο-άλειμμα

Ο Γιώργος Αυγέρος, γνωστός από τις δημιουργίες θεματικών σοκολάτας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε άλειμμα μελομακάρονου σε βάζο ώστε οι φανατικοί να τοποθετούν τη γεύση του γλυκού στη φέτα του ψωμιού ή να το τρώνε με το κουτάλι.

«Το γλυκό, κλειστό μέσα στο βάζο, μπορεί να το πάρει κάποιος ακόμη και στη δουλειά του. Επίσης, δίνουμε τη δυνατότητα με τον τρόπο αυτό το μελομακάρονο να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Είναι αρκετοί οι τουρίστες που βλέπουν το άλειμμα στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου, το αγοράζουν και στη συνέχεια μέσω των αποσκευών τους φτάνει στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σε κάθε γωνιά της γης», τονίζει ο κ. Αυγέρος.

Τα μελομακάρονα αλλιώς- Οι διαφορετικές εκδοχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μελομακάρονο-κρουασάν

Την ιδέα για ένα κρουασάν με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων είχε η αρτοποιός Έλενα Καλλίδου, που διατηρεί φούρνο τρίτης γενιάς στη Μπότσαρη και έχει εξειδίκευση στις καινοτόμες γεύσεις.

«Είναι κρουασάν γεμιστό με σπασμένο μελομακάρονο, με απαλή κρέμα, λίγο άγλυκη για να ισορροπεί με το χριστουγεννιάτικο γλυκό. Το πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα και δίνουμε κάτι ξεχωριστό στον πελάτη. 'Εχουμε εξειδίκευση στα κρουασάν με συνολικά είκοσι γεύσεις, μεταξύ αυτών τσιζκέικ, μιλφέιγ. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να βγάλουμε κι ένα εποχιακό», εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Καλλίδου.

Τα μελομακάρονα αλλιώς- Οι διαφορετικές εκδοχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μελομακάρονο-παγωτό

Ως επικάλυψη στο παγωμένο γιαούρτι προσφέρει το μελομακάρονο στους πελάτες του ο επιχειρηματίας, Στέλιος Ρίμπας. Το γλυκό, «σπασμένο» σε μικρά κομμάτια, έρχεται να προστεθεί πάνω στο γλύκισμα για όσους θέλουν να συνδυάσουν στον ουρανίσκο τους δύο εποχές: το καλοκαίρι με το χειμώνα.

«Σκεφτήκαμε να δώσουμε μία εορταστική νότα, μία παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γεύση. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από το μελομακάρονο. Ξεκίνησαν να το ζητούν οι πελάτες μαζί με το παγωμένο γιαούρτι τους και θα πάει πολύ καλύτερα μόλις μπούμε σε φουλ εορταστικούς ρυθμούς», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Ρίμπας.

Τα μελομακάρονα αλλιώς- Οι διαφορετικές εκδοχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM