ΗΠΑ προς Ισραήλ: Δεν θα υπάρξει νίκη κατά της Χαμάς αν δεν προστατεύσετε τους αμάχους

ΗΠΑ προς Ισραήλ: «Δεν θα υπάρξει νίκη κατά της Χαμάς αν δεν προστατεύσετε τους αμάχους» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, κάλεσε το Ισραήλ να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί προϋπόθεση για τη νίκη επί της Χαμάς, την ώρα που η χώρα ξεκίνησε ξανά τους βομβαρδισμούς της στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρώην στρατηγός, που πολέμησε κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και ηγήθηκε της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρθηκε στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και εξήγησε ότι- από την εμπειρία του- κράτησε «ένα ή δύο πράγματα για τη μάχη μέσα σε πόλεις».

«Το μάθημα που πρέπει να πάρει κανείς, δεν είναι ότι έχει σίγουρη τη νίκη σε έναν πόλεμο στον αστικό ιστό, αν προστατεύει τους αμάχους. Το μάθημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να κερδίσει έναν πόλεμο στην πόλη παρά μόνο αν προστατεύει τους αμάχους», τόνισε σε ομιλία στο Φόρουμ για την Εθνική Άμυνα του Ινστιτούτου Ρίγκαν. 

«Σε αυτό το είδος μάχης, το κέντρο βάρους είναι ο άμαχος πληθυσμός. Και αν τον σπρώξετε στην αγκαλιά του εχθρού, αντικαθιστάτε μια τακτική νίκη με μια στρατηγική ήττα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την εκτίνηση ότι «όπως η Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος ήταν βαθιά ριζωμένο σε αστικές περιοχές».

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για τη λήξη της εκεχειρίας, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση περίπου εκατό ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι αμερικανικές δυνάμεις έγιναν στόχος επιθέσεων κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν σχεδόν εξήντα Αμερικανοί. Η Ουάσιγκτον απέδωσε την ευθύνη σε οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν και απάντησε με αεροπορικές επιδρομές. Ο Λόιντ Όστιν αναφέρθηκεμ σε αυτό το θέμα, προειδοποιώντας: «Δεν ανεχόμαστε καμία επίθεση εναντίον αμερικανικού προσωπικού. Όσο συνεχίζουν, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας και για να πληρώσουν το τίμημα αυτοί που επιτίθενται». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM