«Το καθεστώς της Συρίας σκοτώνει και καίει ανθρώπους»

«Το καθεστώς της Συρίας σκοτώνει και καίει ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Οι συριακές δυνάμεις εκτέλεσαν και έκαψαν κατοίκους στην περιοχή Ιντλίμπ, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η έκθεση συγκεντρώνει τις μαρτυρίες θυμάτων και των οικογενειών τους που συνελήφθησαν μετά από εκκαθάριση στην οποία προχώρησε ο συριακός στρατός, στα βόρεια της χώρας.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι συριακές δυνάμεις εκτελούν δεκάδες ανθρώπους επειδή υποψιάζονται ότι πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και στη συνέχεια καίνε τα πτώματα τους σε σωρούς ή πυρπολούν τα σπίτια των οικογενειών τους.  


Η έκθεση τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώθηκαν από μαρτυρίες κατοίκων της Ιντλίμπ  τον περασμένο μήνα, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας πόλης στο έλεος του καθεστώτος με επιχειρήσεις εκκαθάρισης διαφωνούντων.


Η έκθεση λέει ότι εκατοντάδες σπίτια έχουν καεί σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης του πληθυσμού από τις συριακές δυνάμεις που σκοτώνουν ανενόχλητα.  


Στο χωριό Taftanaz, μάλιστα δύο 80χρονοι φέρεται να δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια να κάηκαν τα σπίτια τους, αλλά και τα πτώματα τους.  


Στην περιοχή Sarmin μια μητέρα ισχυρίστηκε ότι ο στρατός του καθεστώτος σκότωσε και τους τρείς γιούς της. «Οι στρατιωτικοί δεν με άφηναν να τους ακολουθήσω, όταν τους πήραν από εδώ. Κάθε φορά που προσπαθούσα να βγω με έσπρωχναν πάλι μέσα. Μερικές ώρες αργότερα βρήκα τα αγόρια μου καμένα στο δρόμο».


Πηγή: Guardian

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM