Πρώτος και με διαφορά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος και με διαφορά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Πρώτος και με διαφορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 23,8% και προηγείται κατά 6,2 μονάδες της Ν.Δ. που ακολουθεί με 17,4%. Ακόμη πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 8,7%, το ΚΚΕ 6%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η ΔΗΜΑΡ 4,2%. Κάτω από το όριο του 3% είναι ο ΛΑΟΣ (2%), Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%), Δημιουργία Ξανά (1,5%), ΔΗΣΥ (1,35) και ΔΡΑΣΗ (1,1%).

Με αναγωγή, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου είναι:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%
  • ΝΔ: 20,3%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,6%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,2%
  • ΚΚΕ: 7%
  • ΔΗΜΑΡ: 4,9%
  • Χρυσή Αυγή: 5,7
  • ΛΑΟΣ: 2,3%
  • Δημιουργία Ξανά: 1,8%

Με αυτά τα ποσοστά οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 128, ΝΔ 57, ΠΑΣΟΚ 36, Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, ΚΚΕ 20, Χρυσή Αυγή 16 και Δημοκρατική Αριστερά 14.

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αισθάνεται ελπίδα, το 21,9% συγκρατημένη αισιοδοξία, το 21,5% απογοήτευση και το 36,3% ανησυχία.

Το 62,7% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ενώ μόλις το 32% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των εκλογών. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 30,45 επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 28,1% συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς και το 24,7% συνεργασία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Συνολικά το 53,2% αισθάνεται καθόλου ή ελάχιστα ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα και το 44,8% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.

Σε ερώτηση «αν πιστεύετε ότι πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ»,το 67,3% απαντησε αρνητικά και θετικά μόλις το 25,6%.

Αντίστοιχα για το ΠΑΣΟΚ, το 77,9% απάντησε «όχι» και το 12,4% «ναι».

Πηγή: Ναυτεμπορική

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM