Πούτιν: Το Κίεβο κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, επίτηδες ή κατά λάθος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Κατηγορεί την Ουκρανία για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε νέες δηλώσεις του κατηγόρησε ανοιχτά την Ουκρανία για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους εχθές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για τα αίτια του συμβάντος, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε δύο ή τρεις ημέρες, ωστόσο- υποστήριξε- τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως οι πύραυλοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος ήταν αμερικανικοί ή γαλλικοί. Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, είτε σκόπιμα είτε από λάθος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως το Κίεβο γνώριζε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού στρατού γνώριζαν ότι μεταφέραμε 65 στρατιώτες στο αεροσκάφος. Το κατέρριψαν, κατά λάθος ή επίτηδες, αλλά αυτοί το έκαναν», κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ και σκοτώθηκαν όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι έγκλημα. Είτε από αμέλεια είτε επίτηδες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έγκλημα» συμπλήρωσε και συνέχισε ότι δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικά πυρά καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας που τα εμποδίσουν να επιτίθενται σε δικά τους αεροπλάνα.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα Ilyushin Il-76, στο οποίο επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, εξαμελές πλήρωμα και τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τη Μόσχα. Βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους δείχνει ότι ακολούθησε έκρηξη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM