Ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» χαρακτηρίζει αφομοιωμένο από την Ελλάδα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν

Ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» επιδοκιμάζει την προγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου επιδοκιμάζει την προγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν.

Ο Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και μέλος του ΔΣ του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, παρέα με τον βουλευτή πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, είχε φωτογραφηθεί δίπλα-δίπλα με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση τον οποίο φιλοξένησαν για δύο ημέρες στη Θράκη, με ανάρτησή του τον λογαριασμό του στο «Χ» επιχαίρει για το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά, τουρκικά μέσα στοχοποιούν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν, για το γεγονός ότι δεν συνεργάζεται με το βαθύ τουρκικό κράτος.

Ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» επιδοκιμάζει την προγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν Facebook Twitter
Από δεξιά προς αριστερά: Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου

Στην ανάρτησή του ο Αχμέτογλου παραθέτει δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Akşam, όπου ο αρθρογράφος έγραψε άρθρο σχολιάζοντας τις «σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Στο άρθρο του ο Μουσταφά Καρτόγλου ανέφερε ότι «ο δρόμος για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Τούρκων της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα».

Για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης ο Σαδίκ είναι ο σωστός Αχμέτ και όχι ο Ιλχάν

Μάλιστα στοχοποιεί τον Αχμέτ Ιλχάν τον οποίο παρουσιάζει ως «το πορτρέτο ενός αφομοιωμένου στην Ελλάδα», τον οποίο αντιπαραβάλλει με τον κατά τα πρότυπα του τουρκικού κράτους ανυπότακτο και περήφανα Τούρκο Αχμέτ Σαδίκ.

O προπαγανδιστής αρθρογράφος ξεκινά τη γραφή του με αναφορά στην ταινία που έκανε στις 4 Φεβρουαρίου την εμφάνισή της στους τουρκικούς κινηματογράφους και η οποία αφηγείται, φυσικά από τη σκοπιά του τουρκικού κράτους, τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ, του μουσουλμάνου πολιτικού από τη Ροδόπη, προστατευόμενου του Μεσούτ Γιλμάζ και βραβευμένου από τους Γκρίζους Λύκους, ο οποίος διακήρυξε ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα είναι τουρκική. Φυσικά ο αρθρογράφος τον αποκαλεί «θρυλικό ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Την ώρα λοιπόν που οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών (ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ της Νέας Αριστεράς δεν το ψήφισε, ενώ ο Αχμέτ Ιλχάν του ΠΑΣΟΚ το ψήφισε), ο αρθρογράφος της εφημερίδας Akşam επικροτεί τον Αχμέτ Σαδίκ για τον αγώνα του «ενάντια στον ρατσιστικό σκοταδισμό», για τον οποίο αναφέρει ότι «ο  γιατρός Σαδίκ Αχμέτ είναι το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ασέβειας της Ελλάδας όχι μόνο προς την Τουρκία και τους Τούρκους, αλλά και προς τη δημοκρατία, τις αρχές της ΕΕ και τους ίδιους τους πολίτες της. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του σε μηνύσεις και φυλάκιση για τις αστικές του αγωγές κατά των διακρίσεων της ελληνικής κυβέρνησης κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και επειδή είπε 'είμαι Τούρκος'».

Εν συνεχεία, το άρθρο το οποίο αναπαράγει ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, εξισώνει τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι «στην τουρκική κοινωνία» με αυτή του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους, λέγοντας ότι «η πολιτική της Ελλάδας εμπίπτει σε δύο βασικούς τίτλους: Να εξαναγκάσει την τουρκική κοινωνία να μεταναστεύσει. Αν δεν μεταναστεύσει, να την αφομοιώσει».

Εν συνεχεία, περνά στον Αχμέτ Ιλχάν. 

Ο αφομοιωμένος

Ο δημοφιλής στους κόλπους της μειονότητας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ «τόλμησε» να ψέξει δημοσίως και να αμφισβητήσει το δικαίωμα του τουρκικού προξενείου της περιοχής να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της μειονότητας. Αυτό ήταν. Είχε κηρυχθεί πόλεμος. Με άτυπο «φετφά» του προξένου ο Ιλχάν διεγράφη από την άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας, στην οποία συμμετέχουν οι εκλεγμένοι παράγοντές της (βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες, ψευδομουφτήδες, κ.ά.), καθώς, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, «έχει χάσει κάθε συναισθηματικό δεσμό με τη μειονότητα και η ταυτότητα, το παρόν και το μέλλον μας δεν είναι πλέον πολύτιμα γι’ αυτόν». Ακολούθησε καταιγισμός δημοσιευμάτων στον κατευθυνόμενο από το προξενείο μειονοτικό Τύπο, που καλούσε τους μουσουλμάνους να ρίξουν στην πυρά τον Αχμέτ ο οποίος, κατά τους ισχυρισμούς τους, «πέρασε πλέον στην πλευρά των χριστιανών».

Η Akşam γράφει για τον Ιλχάν: «Αντιτάχθηκε στις προσπάθειες του Τουρκικού Προξενείου να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με βάση τη Λωζάνη και το δικαίωμα των Τούρκων να εκλέγουν τους δικούς τους μουφτήδες. Κατέθεσε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έβλαψαν τους θρησκευτικούς θεσμούς της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας και έπληξαν τη νομική τους αυτονομία. Δέχτηκε τους διευθυντές των ιδρυμάτων που όρισε η Ελλάδα, όχι επιλεγμένους από τους Τούρκους». Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι το «δικούς τους μουφτήδες» και το «επιλεγμένους από τους Τούρκους», αποκρυπτογραφείται ως «επιλεγμένους από το βαθύ τουρκικό κράτος». Περιττό να επισημανθεί οτι το άρθρο επιτίθεται στον Ιλχάν για το ότι «παρεβρέθη στις τελετές εξοπλισμών» της ίδιας του της χώρας. 

Θέλοντας να επισημάνει την αντίθεση μεταξύ του Ιλχάν και των άλλων βουλευτών της μειονότητας η Akşam αναφέρει ότι ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη απάντησε «δεν το είπα ποτέ αυτό, όχι, όχι» όταν ερωτήθηκε αν η μειονότητα είναι τουρκική, την ώρα που οι άλλοι βουλευτές της μειονότητας παίζοντας κρυφτούλι, μετά την εκλογή τους στη Βουλή, σε δηλώσεις τους που επικαλούνταν το πρακτορείο Anadolu έκαναν το εξής τρικ: Οι δημοσιογράφοι τους ρωτούσαν περί «τουρκικής μειονότητας» κι εκείνοι απαντούσαν αναφερόμενοι στη «μειονότητά μας». Μάλιστα σύμφωνα πάλι με το Gazete Duvar που επικαλούνταν τότε το Anadolu ο Μπουρχάν Μπαράν είχε πει ότι δύο Τούρκοι βουλευτές εξελέγησαν στην πόλη της Ξάνθης για άλλη μια φορά σε αυτές τις εκλογές, για τις οποίες ήταν περήφανοι. Πάλι σύμφωνα με το ίδιο μέσο "ο Ζεϊμπέκ είπε ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε σε όλη την Ελλάδα, η τουρκική μειονότητα τους εμπιστεύτηκε στην Ξάνθη. 'Όπως περιμέναμε στη δική μας πόλη, η μειονότητα μας εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά. Ας είναι για το καλύτερο για τη μειονότητά μας. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μειονότητά μας στο κοινοβούλιο', είπε".

Ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» επιδοκιμάζει την προγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και μέλος του ΔΣ του μειονοτικού σχολείου Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και πιο δεξιά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Χαρακτηριστικό είναι κι ένα άρθρο που είχε ανέβει στην Birlik Gazetesi του τουρκικού προξενείου, όπου ο Ιλχάν Ταχσίν, αρθρογράφος, καλούσε τους τρεις βουλευτές της μειονότητας να βοηθήσουν, ενώ από τον Αχμέτ Ιλχάν δεν περίμενε και πολλά: «Αν ο Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Μπουρχάν Μπαράν δεν μπορούν να συμπαρασταθούν σε αυτή την περίοδο, αυτή η δουλειά έχει τελειώσει. Είναι αναπόφευκτο τότε το ερώτημα γιατί σας επέλεξε η μειονότητα. Όσο για τον Ιλχάν Αχμέτ, που 'συστρατεύθηκε τώρα', θα ήταν όνειρο να περιμένουμε πολλά», εννοώντας προφανώς ότι δεν ακολουθεί τις επιταγές του τουρκικού προξενείου.

Κλείνοντας το άρθρο με το οποίο προγράφεται ο Ιλχάν Αχμέτ, ο αρθρογράφος άθελά του αποκαλύπτει ότι χωρίς το χέρι του τουρκικού προξενείου τα πράγματα είναι δύσκολα για όποιον θέλει να εκλεγεί. Ή μάλλον τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για όποιον ακολουθεί τις επιταγές του, μιας και όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος για τον Ιλχάν Αχμέτ «εξελέγη το 2029 στη Ροδόπη με 10.812 ψήφους. Αφού αποβλήθηκε από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο λόγω της 'αλλαγής' που υπέστη, μπόρεσε να λάβει 5.689 ψήφους τον Μάιο του 2023».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM