Η Ναταλία Γερμανού μίλησε για τα προβλήματα της ελληνικής τηλεόρασης σχετικά με τη συμπερίληψη με αφορμή την συζήτησή της με τον Διευθυντή Σύνταξης της LiFO, Αλέξανδρο Διακοσάββα, στο πλαίσιο του Upfront Initiative
Αρχικά, για το αν αρκεί η μαζικότητα της τηλεόρασης να την κάνει συμπεριληπτική, η Ναταλία Γερμανού απάντησε πως «δεν αρκεί, διότι η τηλεόραση είναι μέσο μαζικό μεν φοβισμένο δε, με άλλοθι ότι απευθυνόμαστε στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να προσέχουμε τι παρουσιάζουμε, οπότε δεν είναι όσο συμπεριληπτική θα έπρεπε».
Για το είδος της τηλεόρασης που κάνει, δηλαδή το infotainment, που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο ανεκτικό στη διαφορετικότητά η Ναταλία Γερμανού εξηγεί πως «τελευταία χρόνια το εντοπίζω αυτό, ότι δηλαδή στην ψυχαγωγία δώσαμε μεγάλο αγώνα σε αυτό που λέγεται συμπερίληψη. Να πατήσουμε δηλαδή τα στερεότυπα κάτω σαν κατσαρίδες, να ανοίξουμε δρόμο σε μια πιο φωτεινή τηλεόραση, Στη δική μου εκπομπή δεν συνάντησα δυσκολίες να το καταφέρω.
Για το αν είναι η μόνη που έχει επιλέξει αυτό τον δρόμο, επισήμανε στον Αλέξανδρο Διακοσάββα πως «ξεκινά από μένα αλλά βρίσκει συμμάχους και όλους τους υπόλοιπους, γιατί μόνη μου δεν θα τα κατάφερνα. Εργάζομαι κάτω από μια στέγη που μου επιτρέπει να τα κάνω αυτά. Σήμερα συνάντησα ένα κορίτσι, την Οβίλια, και μου είπε σε 5 λεπτά την ιστορία της. Ήρθε από άλλη χώρα, έκανε φυλομετάβαση εδώ. Μπορώ να τη φιλοξενήσω στην εκπομπή μου. Το κανάλι θα μου επιτρέψει να τη φιλοξενήσω αν θέλω. Θα μου κοστίσει σε νούμερα; Πιθανότατα! Θα το κάνω όμως παρόλα αυτά; Ναι!». Το κοινό ξέσπασε σε χειροκρότημα.
«Όταν πάρεις απόφαση να κάνεις τηλεόραση που αξίζει σε τηλεθεατές και σε εσένα, όλα έρχονται με ένα τίμημα. Ή θα πας με το ρεύμα με θέματα που είναι αρεστά σε όλους ή θα κάνεις το κάτι παραπάνω» συμπλήρωσε.
Στο πώς συμπεριφέρεται όταν παρουσιάζει κάτι που δεν την αντιπροσωπεύει καθόλου εξηγεί πως «θα προσπαθήσω να μην το κάνω. Αν δεν μπορώ να το κάνω για πολιτικούς ή εμπορικούς λόγους, θα προσπαθήσω να αποστασιοποιηθώ από το θέμα και θα δείξω την αποστασιοποίησή μου.
«Είμαστε ομάδα που κινείται στα ίδια νερά, στο ίδιο μήκος κύματος. Ο αρχισυντάκτης μας είναι ένας παραδοσιακός οικογενειάρχης. Έχει μεγαλώσει τελείως διαφορετικά από εμένα. Εμένα με μεγάλωσαν δύο γονείς που από 11 ετών τα μυαλά μου ήταν ορθάνοιχτα. Ήξερα πράγματα που ακόμα και σήμερα κάποια δεν τα ξέρουν. Στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα Θεσσαλονίκης με σόκαρε ποιοι άνθρωποι μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά. Όταν βλέπω βία από ανηλίκους αυτό που με σοκάρει είναι τι γίνεται στο σπίτι τους. Όταν παίξαμε το θέμα, ήμουν τόσο αναστατωμένη, μετά είχε εμπορική τοποθέτηση. Δεν μπορούσα να το κάνω, το έκαναν τα παιδιά. Δεν είμαι τόσο επαγγελματίας να πάω μετά από ένα τέτοιο θέμα να πάω σε εμπορικό»
Για τον σεξισμό ανέφερε πως «ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με σκληρό πρόσωπο των social media, όταν φιλοξένησα τον Ιάσονα Αποστολόπουλο. Μου ήρθε το πρώτο κύμα στα μούτρα, Χρησιμοποίησαν το φύλο μου για να χτυπήσουν τη δουλειά μου, δεν μπορούσαν να μου πουν ότι ήταν μια κακή συνέντευξη, πρέπει να πουν ότι είσαι πατσαβούρα, γριά, ντροπή του πατέρα σου. Θα με χειροκροτούσε ο πατέρας μου αν ζούσε γιατί όσοι τα έγραψαν, δεν ήξεραν τον Φρέντι. Μετά συνήθισα, κατάλαβα πως ο,τι κι αν κάνω θα χρησιμοποιείται πάντα εναντίον μου η γυναικεία υπόσταση, θα χρησιμοποιούν ηλικία και φύλο».