Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η Ν.Δ. Facebook Twitter
0

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,3%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας ποσοστό 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% για το κάθε κόμμα.

Το ίδιο κόμμα με τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα επιλέξει το 61,9% των ερωτηθέντων ενώ διαφορετικό κόμμα θα ψηφίσει το 35,5%.

Το 45,4% προτιμά τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό και το 39,4% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση αν πιστεύετε ότι είναι πιθανή η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, το 38,7% απαντά αρνητικά και το 55,8% θετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (84,8%) προτιμά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ενώ μόλις 10,6% προτιμά την επιστροφή στη δραχμή.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θέλει το 65,9%, καταγγελία και ακύρωση επιλέγει το 21,7% και τήρηση των συμφωνηθέντων μόλις το 8,9%.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να συμβεί αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε ικανοποιητικά τους όρους της δανειακής σύμβασης, το 72,9% απαντά να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο ευρώ ενώ το 19% απαντά να ακυρώσουμε μονομερώς της σύμβαση και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Πηγή: Ναυτεμπορική

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM