Μύκονος: Λύματα στα σοκάκια του Ορνού - Ξεχείλισαν τα φρέατια από την υπερβολική δόμηση

Μύκονος: Λύματα στα σοκάκια του Ορνού - Ξεχείλισαν τα φρέατια από την υπερβολική δόμηση Facebook Twitter
Μύκονος - Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Για μία ακόμη φορά, οι κάτοικοι της Μυκόνου βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση του δικτύου αποχέτευσης λόγω υπερβολικής δόμησης, καθώς τα φρεάτια στον Ορνό ξεχείλισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γεμίσουν λύματα. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, δείχνουν το μέγεθος της δυσώδους κατάστασης που επικρατεί στη Μύκονο, καθώς και τη διαρροή λυμάτων στη θάλασσα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μύκονος έρχεται αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού και το περασμένο καλοκαίρι, στα μέσα της τουριστικής περιόδου, είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό στην πρωτεύουσα του νησιού με τα αστικά μη επεξεργασμένα απόβλητα να καταλήγουν στα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών επιχειρήσεων, στον αιγιαλό και από εκεί στη θάλασσα. 

Tο 2021, ολόκληρο το σύστημα ύδρευσης-αποχέτευσης του νησιού κατέρρευσε λόγω βλάβης των αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2023, το υπουργείο Περιβάλλοντος έκρινε επιβεβλημένη την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου έως την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η Μύκονος, ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, κατέφραψε το 2023 μείωση του κύκλου εργασιών τόσο στα καταλύματα, όσο και στην εστίαση. 

Με πληροφορίες από «Βιώσιμες Κυκλάδες»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM