Τσίπρας: Υποσχέθηκε την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους

Τσίπρας: Υποσχέθηκε την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους Facebook Twitter
0

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, υποσχέθηκε την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους.

Έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο της μεταπολίτευσης στην ιστορία της χώρας καθώς από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα τελειώσει «το πάρτι της διαφθοράς και διαπλοκής στις πλάτες ελληνικού λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, αναλαμβάνει την ευθύνη διακυβέρνησης για να δώσει τέλος στα σάπιο πολιτικό σύστημα που απειλεί σήμερα την συμμετοχή στην Ε.Ε. και την επιβίωση πολιτών, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του εγγυάται την σταθερή και ασφαλή πορεία για το λαό μέσα στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημα καθώς και για αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια είναι αναφαίρετο και αυτονόητο.

Μίλησε για ένα νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης αντί του «μνημονίου της χρεωκοπίας» και υπογράμμισε ότι θα βάλει τέλος «στον πλουτισμό με δημόσιο χρήμα».

Υποσχέθηκε να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να περικόψει τα προνόμια των βουλευτών ενώ ξεκαθάρισε ότι η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού θα γίνει με διαφανή αξιοκρατικά κριτήρια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Άλλο το κόμμα και άλλο το κράτος».

Τέλος είπε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό με απ’ευθειας συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση ενώ πρόσθεσε ότι θα μπει τέλος «στον στρατό των υψηλά αμειβόμενων συμβούλων»και συμπλήρωσε πως οι αμοιβές όλων θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας.«Δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ, θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα συμφέροντα του λαού και θα σας λέμε την αλήθεια», είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM