Στο δημιουργό του Linux το Τεχνολογικό Βραβείο της Χιλιετίας

Στο δημιουργό του Linux το Τεχνολογικό Βραβείο της Χιλιετίας Facebook Twitter
0

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds βραβεύτηκε στην ετήσια τελετή της Ακαδημίας Τεχνολογίας της Φιλανδίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ελσίνκι. Το Τεχνολογικό Βραβείο της Χιλιετίας (Millenium Technology Prize) θεωρείται από πολλούς ως το αντίστοιχο Νόμπελ της τεχνολογίας. Φέτος οι νικητές ήταν δύο.

O Torvalds τιμήθηκε για τη δημιουργία του open-source λειτουργικού συστήματος Linux και τη δωρεάν διανομή του σε όλους. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνολογίας της Φινλανδίας, Dr. Ainomaija Haarla τόνισε ότι «το έργο του Torvalds έχει κρατήσει το Διαδίκτυο ανοιχτό για την προώθηση της γνώσης και το όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας και όχι για προσωπικό του οικονομικό συμφέρον.».


Ο δεύτερος νικητής είναι ο Dr. Shinya Yamanaka, ο οποίος ανακάλυψε μια νέα μέθοδο ανάπτυξης πολυδύναμων βλαστoκυττάρων για ιατρική έρευνα χωρίς τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων. Αμφότεροι οι νικητές έλαβαν το χρηματικό ποσό των €600.000.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM