Δανία: Τεράστια φωτιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic

Δανία: Τεράστια φωτιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic Facebook Twitter
Τεράστια φωτιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic/ Φωτ.: EPA
0

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη σε κτίριο γραφείων στην Κοπεγχάγη που ανήκει στον δανέζικο φαρμακευτικό όμιλο Novo Nordisk, παρασκευαστή των φαρμάκων για την απώλεια βάρους Ozempic και Wegovy.

«Πρόκειται για μια τεράστια φωτιά. Έχουμε περίπου 100 πυροσβέστες στο σημείο", δήλωσε ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κοπεγχάγης. Είπε ότι το κτίριο έχει εκκενωθεί.

Ο Σμιθ δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και εξαπλώθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στην εταιρεία στο Bagsvaerd, στο βόρειο τμήμα της ευρύτερης Κοπεγχάγης.

Μεγάλα σύννεφα γκρίζου καπνού διακρίνονταν από χιλιόμετρα μακριά, μετέδωσε το δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε άλλο υπό κατασκευή εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Kalundborg, η οποία δεν είχε αντίκτυπο στην παραγωγή φαρμάκων.

Δανία: Τεράστια φωτιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic Facebook Twitter
Την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε υπό κατασκευή εργοστάσιο της Novo Nordisk, στο Kalundborg / Φωτογραφία: EPA
Δανία: Τεράστια φωτιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic Facebook Twitter
Την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε υπό κατασκευή εργοστάσιο της Novo Nordisk, στο Kalundborg / Φωτογραφία: EPA

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM