Καιρός: Νέο κύμα ζέστης - Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 42°C Πέμπτη και Παρασκευή

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης - Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 42°C Πέμπτη και Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Νέο ισχυρό κύμα ζέστης είναι προ των πυλών, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 42°C τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου.

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, έρχεται νέα άνοδος του υδράργυρου μαζί με αφρικανική σκόνη από αύριο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του MEGA, Χριστίνας Ρήγου, τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν αλλά και να ξεπεράσουν τοπικά τους 42°C.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην καιρική πρόγνωση, οι θερμοκρασίες αυτές είναι έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σχετικά με τον καιρό τη Δευτέρα, αναμένεται αίθριος με ηλιοφάνεια, ωστόσο με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις αναμένεται να είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές και να σημειωθούν βροχές, με τον καιρό να φτιάχνει πάλι από το βράδυ.

Γενικότερα στη χώρα, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36°C στα δυτικά, 37°C στα βόρεια, 38°C στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 35 στο νότιο Αιγαίο. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι και 37°C.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος, ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως από μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 35°C.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM