Φωτιά τώρα

Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως άλλαξε τη διαθήκη του

Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως άλλαξε τη διαθήκη του Facebook Twitter
Ο Γουόρεν Μπάφετ - Φωτ.: EPA
0

Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε αλλαγές στη διαθήκη του και στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί η περιουσία του μετά το θάνατό του.

Ο 93χρονος Μπάφετ, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι έχει κάνει αλλαγές ξαναδουλέψει τη διαθήκη του - και ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις δωρεές προς το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μετά τον θάνατό του. Θα τοποθετήσει την περιουσία του σε ένα νέο φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα εποπτεύεται από τα τρία παιδιά του, είπε.

«Το Ίδρυμα Γκέιτς δεν θα έχει χρήματα μετά το θάνατό μου», δήλωσε ο Μπάφετ στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο Μπάφετ είπε στη WSJ ότι έχει αλλάξει αρκετές φορές τη διαθήκη του και συνέταξε το νεότερο σχέδιο λόγω της εμπιστοσύνης που έχει στις αξίες των παιδιών του και στον τρόπο με τον οποίο θα διανείμουν τον πλούτο του. Κάθε ένα από τα παιδιά του Μπάφετ έχει τις δικές του φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο παρελθόν, ο Μπάφετ είχε δηλώσει ότι στη διαθήκη του αναφέρεται πως πάνω από το 99% της περιουσίας του προορίζεται για φιλανθρωπική χρήση στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και στα τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που συνδέονται με την οικογένειά του: το Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, το Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo.

Προς το παρόν, πάντως, ο Μπάφετ φαίνεται ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις εν ζωή δωρεές προς το Ίδρυμα Γκέιτς.

Με πληροφορίες από WSJ, CNN

Διεθνή
0

Φωτιά τώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός: Οι καύσωνες του ευρωπαϊκού νότου «διώχνουν» επισκέπτες προς τον βορρά

Διεθνή / Τουρισμός: Οι καύσωνες του ευρωπαϊκού νότου «διώχνουν» επισκέπτες προς τον βορρά

Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία γίνονται λιγότερο δημοφιλείς έναντι προορισμών όπως η Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο - Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων δημοσιεύεται στον Guardian
LIFO NEWSROOM
«Έχω οδοντίατρο μουσουλμάνο και οφθαλμίατρο Εβραίο»: Υποψήφια με την ακροδεξιά υποστηρίζει πως δεν είναι ρατσίστρια

Διεθνή / «Έχω οδοντίατρο μουσουλμάνο και οφθαλμίατρο Εβραίο»: Ακροδεξιά υποψήφια υποστηρίζει πως δεν είναι ρατσίστρια

Η Πωλ Βερ ντε Σοράς, υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης στην πόλη Μαγιέν, προκρίθηκε για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ