Στον βασιλιά Κάρολο ο Στάρμερ για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στον βασιλιά Κάρολο ο Στάρμερ για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Facebook Twitter
Φωτογραφία: Buckingham Palace / X
0

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο πήρε ο θριαμβευτής των εκλογών στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ.

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μπάκιγχαμ, μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βικτόρια, ο 61 ετών, πρώην δικηγόρος ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, που εισήλθε στην πολιτική πριν από μόλις 9 χρόνια, έγινε δεκτός νωρίτερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η δουλειά της αλλαγής ξεκινά αμέσως», είπε αμέσως μετά, στην πρώτη του ομιλία έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

Αφού ευχαρίστησε τον Ρίσι Σουνάκ, προσθέτοντας ότι το επίτευγμά του ως ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός με καταγωγή από την Ασία αυτής της χώρας, δεν πρέπει «να υποτιμηθεί από κανέναν». Αναγνώρισε επίσης, την «αφοσίωση και σκληρή δουλειά» που έδειξε ο Σούνακ.

«Τώρα η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά για την αλλαγή και την επιστροφή της πολιτικής στη δημόσια υπηρεσία», συνέχισε ο Στάρμερ, λέγοντας ότι το χάσμα που έχει μεγαλώσει μεταξύ της κοινωνίας και πολιτικών έχει οδηγήσει σε «κούραση στην καρδιά ενός έθνους, σε εξάντληση της ελπίδας, του πνεύματος, της πίστης για ένα καλύτερο μέλλον». «Είτε ψηφίσατε Εργατικούς είτε όχι - ειδικά αν δεν ψηφίσατε - σας λέω ευθέως, η κυβέρνησή μου θα σας υπηρετήσει. Η πολιτική μπορεί να είναι η δύναμη για καλό, και αυτό θα δείξουμε», συνέχισε.

«Αλλάξαμε το Εργατικό Κόμμα, το επαναφέραμε στην υπηρεσία των πολιτών και έτσι θα κυβερνήσουμε. Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα», είπε ο Στάρμερ επισημαίνοντας πως «το να αλλάξεις μια χώρα δεν είναι σαν να ανοίγεις έναν διακόπτη», καθώς αναγνωρίζει ότι ο κόσμος «είναι πιο ασταθής» από ποτέ. «Θα πάρει λίγο χρόνο», πρόσθεσε ενώ υποσχέθηκε ότι η δουλειά για την αλλαγή θα ξεκινήσει αμέσως.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ως πρωθυπουργός, ο Στάρμερ είπε ότι τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου «στέκονται ξανά μαζί αντιμετωπίζοντας όπως και στο παρελθόν τις προκλήσεις ενός ανασφαλούς κόσμου».

«Με σεβασμό και ταπεινότητα, σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν την κυβέρνηση υπηρεσίας στην αποστολή της εθνικής ανανέωσης. Το έργο μας είναι επείγον και το ξεκινάμε σήμερα», είπε καταχειροκροτούμενος, μπαίνοντας στη συνέχεια στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.Ν

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM