Μπάιντεν: Ο προσωπικός γιατρός του συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο στον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: Ο προσωπικός γιατρός του συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα αυξάνονται, μετά την απογοητευτική εμφάνιση του στην πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και ο ίδιος ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή στο ABC News και στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος πως θα παραιτηθεί μόνο αν του το πει ο Θεός, ο προσωπικός γιατρός του φαίνεται πως ανησυχεί για εκείνον.

Το Σάββατο, 6 Ιουλίου, μία μέρα μετά την συνέντευξη Μπάιντεν στο ABC News, η New York Post επικαλούμενη τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών στον Λευκό Οίκο, αποκάλυψε πως ο προσωπικός γιατρός του Αμερικανού προέδρου από το 2009 Κέβιν Ο' Κόνορ, συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο μέσα στο έτος με τον κορυφαίο νευρολόγο Κέβιν Κάναρντ. Ο Κάναρντ είναι ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον και υπηρετεί στο ιατρικό κέντρο «Walter Reed General Hospital» (WRGH) στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών στον Λευκό Οίκο, ο Κάναρντ συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του Αμερικανού προέδρου στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην κλινική της προεδρικής κατοικίας. Ο Κάναρντ έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο συνολικά οκτώ φορές από τον Αύγουστο του 2023. Κατά την διάρκεια των επτά από αυτές τις επισκέψεις, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη στα τέλη Μαρτίου, ο κορυφαίος νευρολόγος συναντήθηκε με την Μέγκαν Νασγουόρθι, σύνδεσμο μεταξύ του νοσοκομείου «Walter Reed General Hospital» και του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρνηθεί επίμονα να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ και μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τον Αύγουστο του 2020 είχε απορρίψει την ερώτηση και είπε ενοχλημένος: «Γιατί διάολε να υποβληθώ σε τεστ;». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να αρνείται το γνωστικό τεστ και σύμφωνα με συνεργάτες του δεν έχει υποβληθεί σε κανένα γνωστικό τεστ κατά τις τρεις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις του στη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Washington Post το Σάββατο 6 Ιουλίου, ένας από τους βοηθούς στον Λευκό Οίκο ανέφερε πως ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν, Κέβιν Ο' Κόνορ, δεν συνέστησε ποτέ στον Αμερικανό πρόεδρο να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ. Ο  Ο’ Κόνορ είχε δηλώσει στο παρελθόν πως η πιο σημαντική δουλειά του είναι να προσφέρει στον Τζο Μπάιντεν μια θετική «Καλημέρα, Κύριε Πρόεδρε», ώστε να βάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο σωστό δρόμο κάθε μέρα.

Η συνέντευξη Μπάιντεν στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Μπάιντεν στο ABC News την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο ελληνικής καταγωγής παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, ρώτησε τον Μπάιντεν αν είχε κάνει συγκεκριμένα τεστ για τις γνωστικές ικανότητες. «Κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να το κάνω…είπαν ότι είμαι καλός», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αργότερα στην εκπομπή, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν θα έκανε μια ανεξάρτητη νευρολογική και γνωστική εξέταση και θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. «Κάνω κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ», είπε ο Μπάιντεν. «Ό,τι κάνω – ξέρετε, όχι μόνο κάνω προεκλογική εκστρατεία, αλλά διευθύνω και τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε για το θέμα, εκείνος απάντησε: «Το έχω ήδη κάνει».

Συνεχίζονται τα ερωτήματα για την ψυχική υγεία του Τζο Μπάιντεν

Τα ερωτήματα σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπάιντεν συνεχίστηκαν το Σάββατο, όταν οι δύο ραδιοφωνικοί παρουσιαστές που του πήραν σύντομη συνέντευξη την Πέμπτη δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν τους είχαν δώσει έναν κατάλογο εγκεκριμένων ερωτήσεων. Ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής του Ουισκόνσιν Ερλ Ίνγκραμ δήλωσε ότι οι βοηθοί του Μπάιντεν του είχαν στείλει εκ των προτέρων έναν κατάλογο με τέσσερις ερωτήσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση. «Μου έδωσαν τις ακριβείς ερωτήσεις που έπρεπε να κάνω», δήλωσε ο Ίνγκραμ στο Associated Press και πρόσθεσε: «Δεν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω όλα όσα ήθελα».

Πάντως, ο Ίνγκραμ δήλωσε στο ABC πως δεν βλέπει απαραίτητα κάτι λάθος με αυτή την πρακτική και ανέφερε ότι το να περιμένει πως θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από ό,τι ο καθένας θα περίμενε. «Σίγουρα το γεγονός πως μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία σημαίνει πολλά για μένα», τόνισε ο Ίνγκραμ.

Από την πλευρά της, η παρουσιάστρια της εκπομπής «The Source» στο δημοτικό ραδιόφωνο της Φιλαδέλφειας (WURD Radio) Άντρεα Λόφουλ - Σάντερς δήλωσε στο CNN ότι είχε λάβει έναν κατάλογο με οκτώ ερωτήσεις, από τις οποίες ενέκρινε τις τέσσερις. Και οι δύο συνεντεύξεις είχαν προγραμματιστεί για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Μπάιντεν, μετά την καταστροφική εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Λόρεν Χιτ, δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη πρακτική για τους συνεντευξιαζόμενους» και διαβεβαίωσε πως η αποδοχή των ερωτήσεων δεν αποτελούσε προϋπόθεση για να προχωρήσει μια συνέντευξη. Ωστόσο και οι δύο συνεντεύξεις είχαν δομηθεί με σκοπό ο Μπάιντεν να προωθήσει τα επιτεύγματά του στους μαύρους ψηφοφόρους.

Το Σάββατο ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε ειρωνικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «αγνοήσει τους πολλούς επικριτές του και να προχωρήσει με ζήλο και δύναμη στην ισχυρή και εκτεταμένη εκστρατεία του». Την περασμένη εβδομάδα η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ξεκίνησε προληπτικά διαφημίσεις επίθεσης εναντίον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, η οποία συγκεντρώνει καλύτερες δημοσκοπήσεις από τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Τραμπ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM