Δεν μίλησε για Πολάκη ο Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μίλησε για Πολάκη ο Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη και στη διαγραφή του ο Στέφανος Κασσελάκης, που απευθύνθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης είχε ζητήσει τον λόγο, με τον Σωκράτη Φάμελλο να του απαντά πως εφόσον δεν είναι πια μέλος της ΚΟ, δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης μίλησε στους βουλευτές, εμμένοντας στη θέση του πως «μόνο ο λαός διαγράφει».

Ακολούθησε η ομιλία Κασσελάκη, που ξεκίνησε με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε μια ομιλία ιστορικού αναθεωρητισμού που φαίνεται ότι αποτελεί θεμελιώδη ανάγκη του αφηγήματός του, μιας και με την αληθινή ιστορία αυτό είναι προφανώς ασύμβατο».

Ακολούθως εξήγησε: «Μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής, αλλά και οικογενειακής του παράδοσης και θα μπορούσε να αποδώσει κανείς όλες αυτές τις παραλείψεις σε έναν βολικό υποκειμενισμό. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που ακόμη κι έτσι, συνιστούν ιστορική παραποίηση και στα οποία θέλω να σταθώ: Μίλησε για επούλωση των πληγών της χουντικής προδοσίας κι αποκατάσταση κατά την μεταπολίτευση του γνήσιου πατριωτισμού έναντι των χουντικών δοξασιών, χωρίς να διευκρινίσει πως υπηρετεί κάτι τέτοιο η ύπαρξη κορυφαίων υπουργών του υμνητών και νοσταλγών. Με ψευδοπατριωτικές αμετροέπειες, σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ξεχάσουν οι άνθρωποι τον εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι απόψεις των δασκάλων του; Επίσης όσα συνέβησαν αποτέλεσαν την επιτομή του κράτους-πελάτη, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και ξένης εξάρτησης».

Πηγές ΝΔ: Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί

Στελέχη ΝΔ σχολίαζαν αργότερα πως «πρώτη φορά βλέπουμε πάντως κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί».

«Ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελακης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι», σχολίαζαν οι ίδιες πηγές.
 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM