Γιατί μερικοί αθλητές διαγωνίζονται πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιατί μερικοί αθλητές διαγωνίζονται πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι/ Φωτ.: EPA
0

Η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στις 20:30 ώρα Ελλάδος, αλλά είναι πιθανό κάποιοι αθλητές να έχουν ήδη αποκλειστεί από τον θεσμό. 

Παρά την ιστορική σημασία της τελετής έναρξης, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των αγώνων μετά την ανακοίνωση από έναν αρχηγό κράτους – μια παράδοση που χρονολογείται από το 1896 – οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πραγματικότητα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα αθλήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει με τους αγώνες του πρώτου γύρου να διεξάγονται αυτή την εβδομάδα, ενώ άλλα αθλήματα που ξεκίνησαν νωρίτερα περιλαμβάνουν το ράγκμπι «7», το χάντμπολ και την τοξοβολία. Η σκοποβολή επίσης διεξάγεται σήμερα, την ίδια ημέρα με την τελετή έναρξης.

Δυστυχώς για μερικούς αθλητές, θα έχουν ολοκληρώσει τον αντίστοιχο διαγωνισμό τους πριν αρχίσει η τελετή έναρξης, καθώς στο ράγκμπι «7» οι θέσεις κατάταξης από την 12η έως την 9η πραγματοποιήθηκαν χθες (25 Ιουλίου).

Η πρόωρη διεξαγωγή των αγώνων σχετίζεται με το πού υπάρχουν διαθέσιμες εγκαταστάσεις και ποια μπορούν να φιλοξενήσουν τα αθλήματα. Για παράδειγμα, έξι προκριματικοί γύροι του γυναικείου χάντμπολ διεξήχθησαν χθες στην Αρένα του Νότου στο Παρίσι 6, ώστε ο χώρος να μπορέσει αργότερα να φιλοξενήσει διαγωνισμούς άρσης βαρών. Επιπλέον, 24 αγώνες ράγκμπι «7» διεξήχθησαν στο Σταντ ντε Φρανς από τις 24-25 Ιουλίου, καθώς οι αγώνες στίβου θα διεξαχθούν στο στάδιο από την 1η Αυγούστου.

Με πληροφορίες από indy100

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM