Γαλλία: Δεν αποκλείεται η ανάμειξη ξένης χώρας στο σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Γαλλία: Δεν αποκλείεται η ανάμειξη ξένης χώρας στο σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο λέει ο υπουργός Εσωτερικών Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ανάμειξη ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών την χθεσινή ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής κατέστρεψαν υποδομές κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέουν το Παρίσι με πόλεις όπως η Λιλ, στα βόρεια, το Μπορντό, στα δυτικά, και το Στρασβούργο, στα ανατολικά.

Μια άλλη επίθεση στη γραμμή Παρίσι-Μασσαλία απετράπη, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης.

"Ποιος ευθύνεται; Είτε προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας ή υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Έχουμε εντοπίσει μια σειρά στοιχείων που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα βρούμε τον ένοχο αρκετά σύντομα", δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στο δίκτυο France 2. Την Παρασκευή, δύο πηγές ασφαλείας είπαν ότι ο τρόπος λειτουργίας των σαμποτέρ αρχικά στρέφει τις υποψίες προς ακροαριστερές οργανώσεις ή ακτιβιστές για το περιβάλλον, αλλά ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Η κίνηση στο δίκτυο των TGV θα έχει αποκατασταθεί τη Δευτέρα, όπως είπαν ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ και ο επικεφαλής της SNCF Ζαν-Πιέρ Φαραντού χθες στους δημοσιογράφους.

Η SNCF επανέλαβε ότι τα σχέδια για τη μεταφορά των διαγωνιζομένων ομάδων στους Ολυμπιακούς είναι εγγυημένα. Χθες, 100.000 άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τρένα και άλλοι 150.000 αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους, αλλά τελικά έφτασαν στον προορισμό τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της Apple να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, αλλά πλέον γίνεται πιο γρήγορα και πιο εκτεταμένα
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM