Νέα Υόρκη: Έργα 18 καλλιτεχνών στον νέο Τερματικό Σταθμό του αεροδρομίου JFK

Νέα Υόρκη: Έργα 18 καλλιτεχνών στον νέο Τερματικό Σταθμό του αεροδρομίου JFK Facebook Twitter
Tο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη / Φωτ: Getty
0

Έργα 18 καλλιτεχνών θα φιλοξενεί ο νέος τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη.

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ και η JFK Millennium Partners (JMP), η εταιρεία που επιλέχθηκε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον Τερματικό Σταθμό 6 (T6) 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Διεθνές Αεροδρόμιο ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ανέθεσαν σε 18 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα έργα που θα είναι έτοιμα όταν ανοίξουν οι πρώτες πύλες του σταθμού, το 2026.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι δέκα από τη Νέα Υόρκη και έχουν στόχο να «αιχμαλωτίσουν» το πνεύμα της μητρόπολης. Τα έργα θα είναι γλυπτά, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, γυάλινα μωσαϊκά δαπέδου και επιτοίχια έργα. Όλα τους θα δημιουργούν μία μοναδική αίσθηση της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ».

«Οι τοίχοι, τα δάπεδα, οι οροφές θα εμπλουτιστούν με αρχιτεκτονικά ενσωματωμένα έργα των πιο εξαίρετων καλλιτεχνών της εποχής μας» δήλωσε ο Νίκολας Μπομ, καλλιτεχνικός και εκτελεστικός διευθυντής του Public Art Fund, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην τέχνη σε δημόσιους χώρους που θα ηγηθεί του προγράμματος τέχνης.

Ο νέος Τερματικός Σταθμός 6, ο οποίος θα λειτουργήσει πλήρως έως το 2028 αποτελεί βασικό στοιχείο της αναμόρφωσης του αεροδρομίου JFK ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η δημόσια τέχνη που εμπνέει αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μας για τη δημιουργία αεροδρομίων παγκόσμιας κλάσης που γίνονται προορισμοί από μόνα τους», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Λιμενων, Ρικ Κότον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργα είναι οι Μπάρμπαρα Κρούγκερ, Τερεσίτα Φερνάντες, Νίνα Σανέλ Άμπνεϊ και Τσαρλς Γκέινς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ