Περσείδες: Απόψε ολοκληρώνεται το φαινόμενο των πεφταστεριών

Περσείδες: Απόψε ολοκληρώνεται το φαινόμενο των πεφταστεριών Facebook Twitter
Περσέιδες/ Φωτ.: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
0

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, καθώς κορυφώνεται το φαινόμενο των Περσείδων, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Το Αστεροσκοπείο προτρέπει το κοινό να βρει ένα σκοτεινό σημείο, να εξοπλιστεί με μια άνετη ξαπλώστρα ή στρώμα και να απολαύσει το θέαμα του ουρανού που γεμίζει με "πεφταστέρια". 

Το φαινόμενο αυτό, που προκαλείται από τον κομήτη 109P/Swift–Tuttle, συμβαίνει κάθε Αύγουστο καθώς η Γη περνάει από την περιοχή των υπολειμμάτων του κομήτη, δημιουργώντας τη βροχή διαττόντων αστέρων.

Το όνομα "Περσείδες" προέρχεται από το γεγονός ότι οι διάττοντες αστέρες εμφανίζονται στο βορειοανατολικό μέρος του ουρανού, κοντά στον αστερισμό του Περσέα. Ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μάνος Σαριδάκης, σημειώνει στο βιβλίο του «Το Σύμπαν» ότι, παρόλο που δεν υπάρχει καμία επιστημονική συσχέτιση μεταξύ διαττόντων αστέρων και ευχών, είναι πάντα καλή ιδέα να κάνουμε μια ευχή όταν βλέπουμε ένα πεφταστέρι και να προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM