ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.8.2024 | 02:07

Ο πρώην μου έχει νέα σχέση

Θέλω να εξομολογηθώ κάτι το οποίο πραγματικά με προβληματίζει. Πριν από 4 χρόνια έληξε μια σχέση που με πόνεσε τόσο πολύ που έφτασα μέχρι και το κατώφλι του ψυχολόγου. Πλέον μετά από 3 χρόνια ψυχοθεραπεία και έχοντας την καλύτερη και πιο υγιή σχέση της ζωής μου μπορώ να πω ότι είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου, ετοιμη να συγκατοικησω με το αγόρι μου που τον αγαπώ πολυ. Έλα όμως που ο πρώην έχει νέα σχέση και ενώ δεν περίμενα ότι θα με αγγίξει για κάποιο λόγο με έχει αγγίξει χωρίς καν να καταλαβαίνω τοκ λόγο μιας και είμαστε μίλια μακριά κι εγώ έχω προχωρήσει. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί με άγγιξε, δεν τον θέλω σε καμία περίπτωση πίσω ούτε τον σκέφτομαι ερωτικά αλλά με θυμώνει που είναι χαρούμενος (ίσως επειδή εγώ ήμουν αυτή που πόνεσε μετά τον χωρισμο). Προσπαθώ πραγματικά να το επεξεργαστώ και να καταλάβω γιατί θυμώνω καθώς νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει την όλη κατάσταση και τελικά να που βγήκε μπροστά μου. Φαίνεται όταν κάποια πράγματα τα βάζεις κάτω από το χαλί αυτά παθαίνεις.
2
 
 
 
 
σχόλια

Δεν εχεις ξεπεράσει τον χωρισμό και γι αυτο σκέφτεσαι εκδικητικα. Προφανώς ηταν εκεινος που αποφασισε να χώρισετε και επειδή πονέσες θέλεις να πονεσει το ιδιο για να νιωσεις ικανοποιηση. Σταματα να το σκεφτεσαι και μην ασχολείσαι καθόλου. Είσαι καλα, εχεις μια υγιη σχεση, επικεντρώσου σε αυτη.

Μάλλον ισχύει αυτό που γράφεις στο τέλος. Κάποια πράγματα τα έβαλες "κάτω από το χαλί" και ορισμένα θέματα δεν τα συζήτησες ούτε με τον ψυχοθεραπευτή σου, οπότε δεν έγινε καλή δουλειά.
Έχει να κάνει αποκλειστικά με σένα. Τον εαυτό σου, το χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου και έτσι δε μπορώ να σου πω τίποτα.
Το μόνο που έχω να προτείνω είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να εργαστείς μέσα σου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα όσα έχεις πετύχει.
Κάτσε να αναρωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό και να αναζητήσεις τις αιτίες που το προκαλούν, αφού είναι ολοφάνερο πως κάποια τραύματα δεν έχουν επουλωθεί.
Αν στη συνέχεια δεις ότι η προσπάθειά σου δεν έχει αποτέλεσμα, το να προστρέξεις εκ νέου σε ψυχοθεραπεία κρίνεται απαραίτητο.

Scroll to top icon