Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών συνεχίζει να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με χθες, ωστόσο η φωτιά παραμένει ενεργή, καθώς κινείται από το Καμάρι προς το Μπαλί.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. Μέχρι στιγμής, 16 άτομα έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή του Αγίου Μηνά με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή «Σκάφη» και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM