Χαλκιδική: 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε παραλία – Πώς σώθηκε

Χαλκιδική: 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε παραλία – Πώς σώθηκε Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένας 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή στην παραλία της Φούρκας, στον δήμο Κασσάνδρας, Χαλκιδικής, το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας του παιδιού παρατήρησε ότι ο 8χρονος βρισκόταν μπρούμυτα στη θάλασσα και έσπευσε να τον βγάλει στην ακτή.

Κατά τύχη, στην παραλία βρισκόταν ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος αναγνώρισε άμεσα τα συμπτώματα καρδιακής ανακοπής και ξεκίνησε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η σελίδα αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε το 166, καθώς και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής, Θέμελης Ιερισσιώτης, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο σημείο με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Ευτυχώς, χάρη στις άμεσες ενέργειες και την παροχή οξυγόνου, το παιδί άρχισε να αναπνέει χωρίς να χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή.

Στη συνέχεια, το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για σταθεροποίηση, πριν διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» εκφράζει τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση του μικρού και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων ιστοριών επιβίωσης, ειδικά σε αντίθεση με τα τραγικά περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ