Η στιγμή που δορυφόρος της Starlink πέφτει στη Γη και μοιάζει με μετεωρίτη

Η στιγμή που δορυφόρος της Starlink πέφτει στη Γη και μοιάζει με μετεωρίτη Facebook Twitter
0

Αυτό δεν είναι μετεωρίτης, αλλά ένας δορυφόρος του δικτύου Starlink του Elon Musk, ο οποίος καίγεται στην ατμόσφαιρα καθώς επιστρέφει στη Γη. 

Οι δορυφόροι Starlink έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ευρυζωνική σύνδεση χαμηλής καθυστέρησης μέσω ενός αστερισμού χιλιάδων δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά. Ωστόσο, λόγω της πολυπλοκότητας αυτών των συστημάτων, ορισμένες φορές οι δορυφόροι χάνουν το ύψος τους και καίγονται κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Τον Ιούλιο, 20 δορυφόροι Starlink έπεσαν στη Γη μετά από βλάβη σε κινητήρα της SpaceX. Αυτές οι ελεγχόμενες επιστροφές είναι μια προγραμματισμένη διαδικασία για την αποτροπή της συσσώρευσης διαστημικών απορριμμάτων σε τροχιά και για την απομάκρυνση των μη λειτουργικών δορυφόρων από τον αστερισμό. Η εταιρεία διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και ελεγχόμενη, με στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις τόσο στο διάστημα όσο και στη Γη.

Παρόλο που τα φαινόμενα αυτά εντυπωσιάζουν, είναι σχετικά συνηθισμένα για τη Starlink και αναδεικνύουν την πρόκληση της διαχείρισης ενός τόσο εκτεταμένου δικτύου δορυφόρων. Οι πτώσεις δορυφόρων στη Γη ενισχύουν τη σημασία της βιώσιμης διαχείρισης του διαστημικού χώρου, καθώς η δραστηριότητα στο διάστημα συνεχίζει να αυξάνεται.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM