Πόλεμος ευθυνών για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο- Άγρια κόντρα Μπέου-Κουρέτα

Πόλεμος ευθυνών για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο- Άγρια κόντρα Μπέου-Κουρέτα Facebook Twitter
Νεκρά ψάρια στον Βόλο/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Νέα επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, εξαπέλυσε σήμερα (31/08) ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τα νεκρά ψάρια που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις του Παγασητικού Κόλπου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη ως «πολιτικό απατεώνα», αλλά διευκρίνισε ότι δεν τον κατηγορεί για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Δεν τον κατηγορώ εάν άργησε να βάλει το δίχτυ προστασίας ή εάν άνοιξε ή έκλεισε το θυρόφραγμα της Κάρλας. Αυτά πάνω σε μία κρίση συμβαίνουν», δήλωσε. Ωστόσο, τον κατηγόρησε ότι «έδωσε δουλειά σε εργολάβο να θάψει τα ψάρια στην κοίτη του ποταμού, κοντά σε κατοικίες και γεωτρήσεις». Ο κ. Μπέος πρόσθεσε ότι προσπαθεί να καθαρίσει την πόλη από τα νεκρά ψάρια, διευκρινίζοντας ότι «τα ψάρια δεν είναι από τη λίμνη της Κάρλας, αλλά από τις πλημμύρες γύρω από αυτήν».

Ο δήμαρχος Βόλου επέκρινε επίσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το χειρισμό του θυροφράγματος, λέγοντας ότι «έπρεπε να είναι κλειστό» και χαρακτηρίζοντας τον κ. Κουρέτα ως «ανίκανο». «Καλέστε τον, αν δεν τον βρείτε, καλέστε τον 'βας-βας ο Παρασκευάς', ίδιοι είναι», ανέφερε.

Απαντώντας, ο κ. Κουρέτας διέψευσε τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι πάνω από 200 τόνοι ψαριών έχουν ήδη καταστραφεί. «Υπάρχει σύμβαση με εταιρεία που μαζεύει τα ψάρια και τα μεταφέρει σε ειδικούς καυστήρες στη Λάρισα. Η κατάσταση στον Βόλο έχει βελτιωθεί αισθητά. Το ζήτημα που έθεσε ο κ. Μπέος είναι θέμα για τον Εισαγγελέα», δήλωσε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε εντολή για ταφή των ψαριών.

Αναφερόμενος σε απόφαση του δήμου Ρήγα Φεραίου για ταφή ψαριών, ο κ. Κουρέτας εξήγησε ότι «σε μερικές περιπτώσεις προβλέπεται υγειονομική ταφή λόγω του μεγάλου όγκου των ζώων». Διευκρίνισε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταφή ψαριών, αλλά αν χρειαστεί, θα γίνει σύμφωνα με το νόμο».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν δύο άτομα που εργάζονταν ως εθελοντές, καθώς και άτομα, τα οποία διέμεναν και ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης
LIFO NEWSROOM