Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του κι έφερνε αγνώστους να τη βιάσουν

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του κι έφερνε αγνώστους να τη βιάσουν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία η δίκη ενός 71χρονου άνδρα που κατηγορείται πως επί χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και έφερνε άνδρες για να τη βιάσουν.

Οι αρχές εκτιμούν πως περισσότεροι από 80 άγνωστοι έχουν βιάσει τη γυναίκα και πως η κακοποίηση λάμβανε χώρα επί τουλάχιστον μία δεκαετία. Στο δικαστήριο της Αβινιόν δικάζονται επίσης πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας.

Η αστυνομία λέει ότι ο 71χρονος Dominique P έτριβε χάπια ύπνου και φάρμακα κατά του άγχους και τα ανακάτευε στο βραδινό γεύμα της συζύγου του ή στο κρασί της στο σπίτι τους στο Mazan, κοντά στο Carpentras στην Προβηγκία. Ο πατέρας τριών παιδιών στρατολόγησε άνδρες για να τη βιάσουν και να την κακοποιήσουν σεξουαλικά από ένα διαδικτυακό chatroom, όπου τα μέλη φαντασιωνόταν ότι κάνουν σεξουαλικές πράξεις σε ανθρώπους που δεν συναινούσαν σε αυτό.

Οι άνδρες έλαβαν οδηγίες να αποφεύγουν να μυρίζουν κάθε είδους άρωμα ή καπνό τσιγάρου για να μην αντιληφθεί η γυναίκα κάτι και να φύγουν αν αυτή κουνούσε έστω το χέρι της, είπαν οι ερευνητές.

Ο δράστης συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2020, αφού ένας φύλακας τον συνέλαβε να βιντεοσκοπεί κάτω από φούστες των γυναικών στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία βρήκε ένα αρχείο με την ένδειξη «καταχρήσεις» σε μια μονάδα USB που ήταν συνδεδεμένη στον υπολογιστή του και περιείχε 20.000 εικόνες και ταινίες της γυναίκας του που εκτιμάται ότι βιάστηκε σχεδόν 100 φορές.

Από τη σύλληψή του «δήλωνε πάντα ένοχος», είπε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι είχε πει: «Την έβαλα για ύπνο, την πρόσφερα και τράβηξα βίντεο».

Τα αρχεία υγείας αναφέρουν ότι αγόρασε 450 υπνωτικά χάπια μέσα σε ένα χρόνο.

Οι 50 άνδρες που δικάζονται μαζί του περιλαμβάνουν έναν τοπικό σύμβουλο, νοσοκόμους, έναν δημοσιογράφο, έναν πρώην αστυνομικό, έναν δεσμοφύλακα, έναν στρατιώτη, έναν πυροσβέστη και έναν δημόσιο υπάλληλο, πολλοί από τους οποίους ζούσαν γύρω από το Μαζάν, μια πόλη περίπου 6.000 κατοίκων. Οι άνδρες ήταν ηλικίας από 26 έως 73 ετών τη στιγμή της σύλληψής τους.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας στην αστυνομία ότι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα, την οποία παντρεύτηκε ο Dominique P το 1973, δεν ήταν πρόθυμη σύντροφος και τον κατηγόρησαν ότι τους ξεγέλασε. Οι ντετέκτιβ δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν περισσότερους από 30 άλλους άνδρες που καταγράφηκαν σε βίντεο.

Οι ερευνητές είπαν ότι η γυναίκα ήταν συντετριμμένη όταν έμαθε για την κακοποίηση, λέγοντας ότι δεν θυμόταν καθόλου ότι είχε βιαστεί. Είχε ναρκωθεί «σχεδόν σε κώμα», πρόσθεσαν οι ερευνητές.

«Ένα πρωί ξύπνησε πανικόβλητη με νέο κούρεμα χωρίς να καταλαβαίνει πώς ήταν δυνατόν. Πήγε στον κομμωτή της που της είπε ότι είχε πάει την προηγούμενη μέρα στο κομμωτήριο», είπε ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό.

Ο Μπαμπονό είπε ότι η πελάτισσά του, τώρα διαζευγμένη, πίστευε ότι είχε μια ασθένεια που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει και συμβουλεύτηκε αρκετούς γιατρούς, πάντα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγόρησε για τα συμπτώματά της στην κούραση αφού φρόντιζε τα εγγόνια τους. Τα τρία παιδιά της και άλλοι συγγενείς της υποψιάζονταν ότι έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο Dominique P κατηγορείται επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Η Σοφί Ναρμ ναρκώθηκε, βιάστηκε και μαχαιρώθηκε στο στήθος. Άλλη κτηματομεσίτρια, ηλικίας 19 ετών, δέχτηκε επίθεση σε παρόμοιες συνθήκες, αλλά διέφυγε αφού αντεπιτέθηκε. Η αστυνομία είπε ότι το DNA που εξήχθη από αίμα στη σκηνή ταίριαζε με το προφίλ του.

Η δίκη στην Αβινιόν αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Ο Dominique P, 71 ετών, και οι άλλοι 50 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 20 ετών εάν καταδικαστούν για βιασμό.


Με πληροφορίες από Guardian

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Διεθνή / Λίβανος, επιχείρηση «pager»: Τι γνωρίζουμε για τις φονικές εκρήξεις βομβητών

Οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής επίθεσης σε χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάχ - Πώς το Ισραήλ παραβίασε την εφοδιαστική αλυσίδα της πολιτοφυλακής του Λιβάνου που είχε επιλέξει «μπίπερ» για την επικοινωνία ως πιο ασφαλή από τα ευάλωτα κινητά τηλέφωνα
LIFO NEWSROOM
Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Διεθνή / Ένας σκίουρος σταμάτησε τρένο για το Γκάτγουικ διότι «αρνήθηκε» να αποβιβαστεί

Ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήρια παραβιάζοντας τον κανονισμό των σιδηροδρόμων και ο ένας εξ αυτών αρνήθηκε να αποβιβαστεί, ανέφερε η σουρεαλιστική ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας
LIFO NEWSROOM
OceanGate: Το βυθισμένο υποβρύχιο Titan σε βίντεο για πρώτη φορά

Διεθνή / OceanGate: Το βυθισμένο υποβρύχιο Titan σε βίντεο για πρώτη φορά

Το υποβρύχιο εξερράγη καθώς κατέβαινε στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρασύροντας στον θάνατο τους πέντε επιβάτες του - «Όλα καλά εδώ», το τελευταίο τους μήνυμα με τον «δωμάτιο ελέγχου» - Είχα προειδοποιήσει για τα θέματα ασφαλείας, καταγγέλλει πρώην υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
«Εμείς δεν φτιάχνουμε τους βομβητές, είμαστε οι μεσάζοντες», λέει η ουγγρική εταιρεία

Διεθνή / Λίβανος: «Εμείς δεν φτιάχνουμε τους βομβητές, είμαστε μεσάζοντες», λέει η ουγγρική εταιρεία που υποδεικνύεται ως κατασκευάστρια

Οι βομβητές διαθέτουν από κατασκευής τρία από τα πέντε μέρη που χρειάζεται ένας εκρηκτικός μηχανισμός - Απαιτείται ωστόσο πολύμηνη προετοιμασία για να πειραχτούν 5.000 συσκευές και να μετατραπούν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς
LIFO NEWSROOM
Γιατί το Ισραήλ επέσπευσε την επίθεση στους βομβητές της Χεζμπολάχ

Διεθνή / Λίβανος: Το Ισραήλ πυροδότησε τους βομβητές νωρίτερα γιατί φοβήθηκε ότι η Χεζμπολάχ «μυρίστηκε» το σχέδιο

Το Ισραήλ σχεδίαζε εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη επίθεση - Το αρχικό σχέδιο, γιατί άλλαξε το χρονοδιάγραμμα, τι επηρέασε τις αποφάσεις των Ισραηλινών - Η δολοφονία του Λιβανέζου που υποψιάστηκε τους βομβητές
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε αναθεώρηση Συντάγματος - Θα ορίσει τη Νότια Κορέα ως «κύριο εχθρό»

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε αναθεώρηση Συντάγματος - Θα ορίσει τη Νότια Κορέα ως «κύριο εχθρό»

Η συνταγματική αναθεώρηση αναμένεται να καταργήσει τις ρήτρες που σχετίζονται με την ενοποίηση των δύο χωρών - Κρίσιμη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας τον Οκτώβριο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ